Η προεκλογική περιοδος ολοκληρώνεται σιγα σιγα. Όλοι έχουμε βγάλει τα συμπέρασματά μας. Με τοσημερινό μου άρθρο θέλω να απευθυνθώ σε όσους βρίσκονται μισό βήμα μακρυά από τη Νέα Δημοκρατία και να τους καλέσω, να τους πάρω από το χέρι και να τους ζητήσω να ψηφίσουμε όλοι μαζί Νεα Δημοκρατία.

Ίσως να έχετε διαπιστώσει σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι δεν υπάρχει άλλη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης εκτός από την αυτοδυναμία της παράταξης μας.

Εάν παρακολουθήσατε το ντιμπέιτ βγάλατε κάποιο συμπέρασμα για το ποια ακριβώς είναι η πρόταση του κ. Τσίπρα για τη λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση»;. 
Πιστεύετε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Ανδρουλάκη; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει το βλέμμα στραμμένο στο παρελθόν.Δείτε τη διαμάχη του με τον Τσίπρα για το 1980 και για το ποιός είναι αυθεντικός κληρονόμος του Α. Παπανδρέου. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη είναι κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό πρέπει να το ξέρουν όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Από το πρωί μέχρι το βράδυ ο κ.Ανδρουλάκης καταγγέλλει την κυβέρνηση. Εχει δηλώσει σε όλους τους τόνους πως δεν πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρνείται την αξιολόγηση στο Δημόσιο, λέει «ναι μεν, αλλά» στη λειτουργία μη κρατικών
πανεπιστημίων, καταψήφισε μέχρι και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ για ταχύτερη απονομή
συντάξεων. Εκείνοι που έχουν πιο έντονες πατριωτικές ανησυχίες και κοιτάνε πιο δεξιά πρέπει να αξιολογήσουν, ποιος ήταν εκείνος που θωράκισε τα σύνορά μας, που αντιμετώπισε με αυστηρό τρόπο το Μεταναστευτικό, που ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις, που κράτησε σθεναρή στάση σε προκλήσεις, που δυνάμωσε τη διεθνή θέση της χώρας.
Για αυτό ζητώ να δώσετε την ψήφο σας στη Νεα Δημοκρατία.

Η νίκη αυτή πρέπει να είναι τόσο ισχυρή, να της δίνει τέτοια εκλογική δύναμη, που να αποκλείει κάθε σενάριο πολιτικής μπαχαλοποίησης Και να μην ξεχνάτε, οσα παράπονα και να έχετε... Παρά τα όσα λέει δημοσίως ο Αλέξης Τσίπρας, είναι αρκετά πιθανό το βράδυ των εκλογών, αν και ηττημένος, να ζητήσει τη συνεργασία ή ανοχή του
ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του Βαρουφάκη.

* Η Δήμητρα Καντεράκη είναι οικονομολόγος και Υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών.