Η Γερμανία κλιμακώνει τη δράση της κατά των ισλαμιστικών οργανώσεων, θέτοντας εκτός νόμου τη Muslim Interaktiv, που ιδρύθηκε το 2020 και δραστηριοποιείται σε διαδηλώσεις και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η απόφαση έρχεται μετά από διαδήλωση με 1.000 συμμετέχοντες στο Αμβούργο, όπου ζητήθηκε η ίδρυση χαλιφάτου στη Γερμανία. Παράλληλα, οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τις οργανώσεις Generation Islam και Realitaet Islam, ενισχύοντας την προσπάθεια προστασίας της δημόσιας τάξης και των συνταγματικών αξιών της χώρας.
Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν την οργάνωση Muslim Interaktiv, κατηγορώντας την για αντισυνταγματικές δραστηριότητες, ενώ διεξήγαγαν έρευνα για άλλες δύο ισλαμιστικές οργανώσεις για παρόμοιους λόγους νωρίς σήμερα, Τετάρτη.
Επτά ακίνητα έχουν ερευνηθεί στο Αμβούργο από νωρίς το πρωί και άλλα 12 στο Βερολίνο και το κρατίδιο της Εσσης, στο πλαίσιο προκαταρκτικών ερευνών για τις οργανώσεις Generation Islam και Realitaet Islam, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.
Η απόφαση της απαγόρευσης
Με βάση την απόφαση απαγόρευσης, η Muslim Interaktiv, που ιδρύθηκε το 2020, διοργανώνει διαδηλώσεις και δραστηριοποιείται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα διαλυθεί και τα περιουσιακά της στοιχεία θα κατασχεθούν.
Η οργάνωση συγκέντρωσε την προσοχή στις αρχές του 2024 λόγω διαδήλωσης στο Αμβούργο με 1.000 συμμετέχοντες, οι οποίοι απαιτούσαν τη δημιουργία χαλιφάτου στη Γερμανία.
«Θα απαντήσουμε με την πλήρη ισχύ του νόμου σε όποιον ζητά επιθετικά χαλιφάτο στους δρόμους μας, υποκινεί μίσος κατά του κράτους του Ισραήλ και των Εβραίων με απαράδεκτο τρόπο και περιφρονεί τα δικαιώματα των γυναικών και των μειονοτήτων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αλεξάντερ Ντόμπριντ.