Δεκάδες τροχαία και αναβολές πτήσεων από πυκνή χιονόπτωση στη Νότια Γερμανία και και ειδικά η Βαυαρία. 160 δρομολόγια αεροπλάνων δεν πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο πιο πολυσύχναστο της χώρας. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) της Γερμανίας προβλέπει συνέχιση των χιονοπτώσεων μέχρι σήμερα το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της Βαυαρίας, ενώ κατά περιοχές το ύψος του χιονιού αναμένεται να φθάσει τα 30 με 40 εκατοστά. Ως εκ τούτου αναμένονται νέες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπως είπε ο εκπρόσωπος.

Χάος στις μετακινήσεις στο Μόναχο από το χιονιά.Τα περισσότερα δρομολόγια των λεωφορείων και των τραμ στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας ακυρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής, λόγω του χιονιού και του παγετού.  Ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία του Μονάχου ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με πυροσβέστες να φορούν αλυσίδες στα οχήματα «για να μπορέσουμε να έλθουμε σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερα οποιαδήποτε στιγμή».

Ο αθλητικογράφος Άρτσι Ριντ Τουτ, που είχε βρεθεί στο πλαίσιο της δουλειάς του στο Ελσίνκι αυτή την εβδομάδα, επεσήμανε την έκπληξή του όταν επιστρέφοντας στο Μόναχο για τον αγώνα της Μπάγερν με την Union Berlin σήμεραλ, διαπίστωσε ότι ο καιρός στη νότια Γερμανία ήταν πολύ πιιο χειμωνιάτικος από ό,τι στη Φινλανδία.Βαρυχειμωνιά επικρατεί στο μεταξύ και σε άλλες πόλεις της νότιας Γερμανίας, όπως το Άουγκσμπουργκ.

Άνοιξαν ήδη οι χιονοδρομικές πίστες στο ψηλότερο βουνό της Γερμανίας.Οι έντονες χιονoπτώσεις της Παρασκευής ήρθαν μετά από μια εβδομάδα γεμάτη ενδείξεις για πρόωρη -σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια – έναρξη της βαρυχειμωνιάς σε ολόκληρη τη Γερμανία. Κι ενώ πέρυσι προσπαθούσαν με τεχνητό χιόνι να διατηρήσουν ανοικτά τα χιονοδρομικά κέντρα, ήδη από χθες άνοιξαν οι πίστες του σκι στο ψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Zugspitze, στα σύνορα με την Αυστρία στις Βαυαρικές Άλπεις, καθώς η στάθμη του χιονιού έφθασε τα δύο μέτρα – η υψηλότερη στην έναρξη της χιονοδρομικής σεζόν από το 2007.

Δεκάδες τροχαία στη νότια Γερμανία - Ένας νεκρός.Δεκάδες τροχαία ατυχήματα σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων στη νότια Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης μιας μαζικής σύγκρουσης σε αυτοκινητόδρομο στα νοτιοδυτικά με επτά τραυματίες, τέσσερις εκ των οποία σοβαρά. Σε ένα από τα τροχαία στο Έμινγκεν-Λίπτινγκεν σκοτώθηκε ένας 54χρονος οδηγός.

Επιβάτες διανυκτέρευσαν σε τρένο, που ακινητοποίησε ο χιονιάς.Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γερμανικού Πρακτορείου οι επιβάτες συρμού από τη Στουτγάρδη διανυκτέρευσαν μέσα στο τρένο στο σταθμό του Ουλμ λόγω του χιονιά, ενώ και στο Μόναχο οι υπεύθυνοι του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού έθεσε ένα τρένο στην υπηρεσία επιβατών, των οποίων τα δρομολόγια ακυρώθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Χιόνι έπεσε μεσοβδόμαδα και στη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είτε κατέγραψε ελαφρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες. Για σήμερα Σάββατο, ηλιοφάνεια προβλέπεται μόνον σε περιοχές της βόρειας Γερμανίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν ή ελαφρώς υπό το μηδέν, με τις πιθανότητες περαιτέρω χιονόπτωσης υψηλότερες στα νότια.