Γερμανία: Διαπιστώσεις ήπιας εκτόνωσης στις ΜΕΘ

by news

Συγκρατημένα αισιόδοξοι παρουσιάζονται οι αρμόδιοι στη Γερμανία, πως η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αρχίζει -έστω και λίγο- να μειώνεται.

Οι σταθεροί αριθμοί νέων κρουσμάτων Covid-19, τροφοδοτούν τις ελπίδες ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν θα υπερφορτωθούν. Όπως είπε, στην εφημερίδα Bild, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Νοσοκομείων της Γερμανίας (DKG), Γκέραλντ Γκας.

«Η πλειονότητα των νοσοκομείων στη Γερμανία νιώθει, μια πρώτη, ήπια εκτόνωση», ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σχετικά σταθερούς αριθμούς αναφορικά με τις νέες μολύνσεις, κάτι που μας κάνει να νιώθουμε αυτοπεποίθηση ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε για μια εκθετική αύξηση του αριθμού των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας».

Η Bild γράφει ότι 5.019 ασθενείς με νέο κορωνοϊό νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε μονάδες εντατικής θεραπείας στη Γερμανία. Αριθμός μικρότερος από την κορύφωση των 5.106 στις 19 Απριλίου, εν μέσω του τρίτου κύματος της πανδημίας. Εντούτοις, ο Γκας υπογράμμισε ότι η πίεση στα νοσοκομεία και το προσωπικό παραμένει πολύ υψηλή.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα