«Τους αγρότες τους στηρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια γιατί πρέπει να στηριχτεί πραγματικά ο πρωτογενής τομέας. Αυτή την στήριξη τόσο σε θεσμικό όσο και σε φορολογικό τομέα την βιώνουν και την ξέρουν καλύτερα από όλους οι ίδιοι οι αγρότες». Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς από τον Τύρναβο της Λάρισας όπου βρέθηκε στα πλαίσια εκδήλωσης της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά η κυβέρνηση προχώρησε σε ενίσχυση του ΕΛΓΑ με το ποσό των 380 εκατ. ευρώ τα έτη 2020, 2021 και 2022, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ζημιές που προκλήθηκαν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και της νέας ΚΑΠ, για να σταθεί ιδιαίτερα στο θέμα των ενισχύσεων σε αχλάδια και οινοποιήσιμα σταφύλια, που θα ανακοινωθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός υποστήριξε ότι «βασικός στόχος του υπουργείου είναι να στηρίξει τον πραγματικό παραγωγό, να στηρίξει τον πραγματικό γεωργό, τον πραγματικό κτηνοτρόφο. Αυτόν που πραγματικά παράγει, αυτόν που ενισχύσει την τοπική οικονομία, αυτόν που ενισχύει τη χώρα».

Μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στη προσπάθεια του υπουργείου για την στήριξη των αγροτών όπως είναι η μείωση του φόρου σε όσους συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα, ενώ κάλεσε τους αγρότες να προχωρήσουν στην κατεύθυνση του συνεργατισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους αγροτών του μπλόκου του Τυρνάβου και της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Οι αγρότες κατά την διάρκεια της συνάντησης ζήτησαν πληροφορίες για τις ποικιλίες αχλαδιών που πρόκειται να ενταχθούν στο πακέτο ενισχύσεων, ενώ παρουσίασαν και το αίτημά τους για ενίσχυση σε όλες τις ποικιλίες επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών που παράγονται στην περιοχή του Τυρνάβου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα των αγροτών για συνάντηση στην Αθήνα και σημείωσε ότι με πρωτοβουλία του θα υπάρξει σύσκεψη στο υπουργείο μεταξύ εκπροσώπων της Πανελλαδικής των Μπλόκων και κυβερνητικού κλιμακίου για να βρεθεί τρόπος να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των αγροτών.