«Είναι ώρα ευθύνης για όλο το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί συντεταγμένα σε αυτούς που επιβουλεύονται την Δημοκρατία», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, με αφορμή τη διάταξη – “μπλόκο” στις εγκληματικές οργανώσεις για να μπορούν να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως δεν μιλάμε για έναν βουλευτή εάν θα κατέβει ή όχι στις εκλογές, αλλά για πολιτικά κόμματα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά εγκληματικές οργανώσεις.

Τόνισε ακόμη πως δεν είναι δυνατόν εγκληματικές οργανώσεις να λειτουργούν ως παίκτες στο πολιτικό σύστημα.

Στη συνέχεια είπε πως σύμφωνα με τη διάταξη, δεν είναι δυνατόν ο πραγματικός ηγέτης ενός κόμματος να είναι υποψήφιος, ενώ επισήμανε πως δεν μπορεί ένα κόμμα να αποκλειστεί από τις εκλογές.

Ανέφερε επίσης πως η διαβουλευτικότητα της ΝΔ είναι δεδομένη και το κόμμα έχει ενσωματώσει παρατηρήσεις που τέθηκαν, ενώ είπε πως είναι ανοιχτό να διαφοροποιήσει το κείμενο που κατατεθεί.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες, απάντησε πως «είμαστε προσηλωμένοι να κάνουμε τη δουλειά μας ως κυβέρνηση και αύριο να φέρουμε στον ελληνικό λαό ένα πρόγραμμα που θα θέσουμε στην κρίση του».

Είπε ακόμη πως τα περί εκβιασμού δεν έχουν στοιχείο τεκμηρίωσης

Τέλος, υπογράμμισε πως η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή κυβέρνηση.

Ακούστε την συνέντευξη του υπουργού επικρατείας κ. Γεραπετρίτη στα παραπολιτικά και στους δημοσιογράφους Δ. Τάκη και Χ. Κοραή.