Η Ελλάδα θα απέχει στην ψηφοφορία για το Κόσοβο στο επόμενο Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστόπουλου, ο Γιώργος Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας χαρακτηρίζεται από στάση αρχής. «Ποτέ δεν θα εμφανιστούμε ασυνεπείς» είπε και πρόσθεσε ειδικά για το ζήτημα της ψηφοφορίας: «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απολύτως σταθερή στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία δεν αφορά κυβερνήσεις. Η Ελλάδα τηρεί συνεπή στάση. Οπως απείχαμε από την διαδικασία κατά την οποία αποπέμφθηκε η αίτηση Κοσόβου για ένταξη του στο συμβούλιο ασφάλειας, έτσι θα ψηφίσουμε στο επόμενο συμβούλιο υπουργών. Η αποχή λογίζεται ως άρνηση». 

Ο υπουργός πρόσθεσε πως «η στάση μας είναι διαυγής και καθαρή. Είπαμε ότι δεν θεωρούμε ότι θα μπορέσει υπό τις παρούσες συνθήκες να ενταχθεί το Κόσοβο σε διεθνείς οργανισμούς. Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην ένταξη του Κοσόβου, μολονότι διατηρούμε σχέσεις καλής γειτονίας».