Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση, είπε ότι ήταν ένα δώρο που έκανε ο Τσίπρας στην κυβέρνηση, καθώς της έδωσε τη δυνατότητα επί 3 ημέρες να προβάλλει το έργο της στη Βουλή και να το αντιληφθούν ακόμη καλύτερα οι πολίτες.
Αναφερόμενος στο επεισόδιο με τον Πολάκη, σημείωσε ότι τα πράγματα έγιναν όπως ακριβώς παρουσιάστηκαν από τους δημοσιογράφους. Στάθηκε ιδιαίτερα στην αναφορά του κ. Πολάκη για «τσίγκινο σωβρακάκι» και αναρωτήθηκε αν αυτό το ύφος του κ. Πολάκη εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Θα κάνουμε τη Βουλή βόθρο, επειδή αυτό είναι το επίπεδο του κ. Πολάκη», ρώτησε στη συνέχεια σε έντονο ύφος.
«Ήμουν καθισμένος με γυρισμένη πλάτη όταν ήρθε. Δεν τον είχα δει νωρίτερα. Έγιναν αυτά ενώπιον 30 δημοσιογράφων. Είναι δυνατόν ένας πρώην υπουργός Υγείας και βουλευτής της αριστεράς, να εμφανίζεται σε έναν υπουργό που μισεί, για τους Χ λόγους αντιπαθεί, και να του λέει “θα έρθω να μιλήσουμε την Τρίτη να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι; Aυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Δηλαδή ο πολιτικός διάλογος στη Βουλή θα γίνεται για το αν φοράμε ή όχι τσίγκινο σωβρακάκι;» σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Κανονικά δεν θα απαντούσα έτσι, αλλά επειδή είμαι υπουργός απάντησα έτσι. Απάντησα θα σου κάνω αγωγή για 1 εκατ. ευρώ. Και μου λέει όπως αρχειοθετήθηκες έτσι εύκολα. Δεν ήρθαμε στα χέρια. Ο κ. Σπανάκης πράγματι εμφανίστηκε και μπήκε στη μέση για να μην εκτραχυνθεί το πνεύμα, αλλά δεν πιστεύω ότι θα ερχόμασταν στα χέρια. Το λέω δημόσια και στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ που είστε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σας εκφράζει ένας άνθρωπος που μπαίνει στο καφενείο και λέει να φοράς τσίγκινο σωβρακάκι;» πρόσθεσε.
Σε ότι αφορά τη συζήτηση που έγινε χθες τη Βουλή για τον Φουρθιώτη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι οι συνομιλίες που παρουσίασε ο κ. Φουρθιώτης με κυβερνητικά στελέχη, έγιναν την περίοδο που δεν ήταν υπόδικος. «Αλλά αλήθεια τώρα θα καταστήσουμε τον κ. Φουρθιώτη πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής του τόπου;», είπε συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας πως ο μισός χρόνος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, αφιερώθηκε στον Μένιο Φουρθιώτη.
Σε ότι αφορά την κακοκαιρία «Ελπίδα», ο κ. Γεωργιάδης ήταν κατηγορηματικός λέγοντας πως έγιναν και λάθη. Χαρακτηριστικά είπε πως η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων θα έπρεπε να είχε απαγορευθεί και στην Αττική Οδό από το βράδυ της Κυριακής, όπως έγινε και στην Εθνική Οδό.
Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε πως η κακοκαιρία που ταλαιπώρησε τη χώρα ήταν ένα ασυνήθιστο φαινόμενο και η διαχείριση της ήταν πολύ δύσκολη. Επανέλαβε όμως ότι έγιναν λάθη που θα διερευνηθούν. Για παράδειγμα αποδείχθηκε έστω και εκ των υστέρων ότι η Δευτέρα θα έπρεπε να είχε κηρυχθεί αργία κι επίσης ότι ίσως ο στρατός θα έπρεπε να είχε αναλάβει ρόλο στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό των οχημάτων νωρίτερα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ότι ο κόσμος δικαιολογημένα είναι δυσαρεστημένος.
Προανήγγειλε αγωγές
«Η κυβέρνηση κέρδισε από την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε με έτερες δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά μάλιστα, «δόθηκε η ευκαιρία στην κυβέρνηση να αναπτύξει το σύνολο του κυβερνητικού έργου». Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «λέει διάφορα που στην ουσία δεν λένε τίποτα».
Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε ότι «το να ζητεί ένας πρωθυπουργός συγνώμη από τους πολίτες είναι μεγάλο πράγμα».
Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι ήταν ελεγχόμενος και όχι κατηγορούμενος στην υπόθεση Novartis και τόνισε ότι «αρχειοθέτηση σημαίνει πως η εισαγγελία δεν βρήκε κάτι που να είναι έστω αποχρώσα ένδειξη για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία».
Σκευωρία Novartis
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε αγωγή κατά του Παύλου Πολάκη, μετά το επεισόδιο στη Βουλή, αλλά και των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Documento», αν δεν ζητήσουν συγνώμη για την υπόθεση Novartis.
Όπως είπε «δύο προστατευόμενοι μάρτυρες είπαν ψέματα και πρέπει να μάθουμε γιατί είπαν ψέματα».
Ο υπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και σημείωσε ότι η κυβέρνηση «έχει ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του αναπτυξιακού νόμου, για τον οποίο σημείωσε ότι θα μειώσει αισθητά τη γραφειοκρατία.