Η αναφορά του Κώστα Ζαχαριάδη στον Εκρεμ Ιμάμογλου  και η δήλωση αλληλεγγύης προς αυτόν με αναφορές όπως ότι «έτσι λειτουργούν τα αυταρχικά καθεστώτα, με φυλακές τρομοκρατία και παρακολουθήσεις» προκάλεσε την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αφού καταδίκασε με κάθε τρόπο την καταδίκη του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης και τις πρακτικές του Ερντογάν απευθύνθηκε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για θέατρο…

Συγκεκριμένα, ο Κ. Ζαχαριάδης δήλωσε την αλληλεγγύη του στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, λέγοντας ότι «στα δημοκρατικά κράτη, οι πολιτικοί ηγέτες δεν καταδικάζονται σε φυλάκιση και σε πολιτικές απαγόρευσης λόγω των ιδεών τους. Η πολιτική του φόβου πρέπει να ηττηθεί. Έτσι λειτουργούν τα αυταρχικά καθεστώτα, με φυλακές, τρομοκρατία, παρακολουθήσεις». 

Η απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης άμεση. «Ωραίο το θέατρο για τον Ιμάμογλου, αλλά δεν πιάνει» είπε απευθυνόμενος στον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «Θα είχατε δικαίωμα να μιλήσετε για τον κύριο Ιμάμογλου, αν είχατε αντιδράσει στον κ. Πολάκη, όταν είπε να κλείσουμε δύο – τρεις στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές. Άρα αφήστε τον κ. Ιμάμογλου στην ησυχία του και την Δημοκρατία που δήθεν αγαπάτε».

Ο Κώστας  Ζαχαριάδης επιχείρησε να παρουσιάσει την αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης ως στήριξη στον Ερντογάν κατηγορώντας τον μάλιστα για… τοξικό διαχωρισμό με τον Άδωνη Γεωργιάδη να απαντά σε έντονο ύφος λέγοντας ότι « καταδικάζω με απόλυτη σφοδρότητα την απόφαση κατά του κυρίου Ιμάμογλου. Δηλώνω ότι σε μία Δημοκρατία ισχύουν όλα όσα είπατε. Με τη διαφορά ότι εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορείτε να τα λέτε».

Για να καταλήξει καλώντας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει «τη φράση Πολάκη “να βάλουμε δύο – τρεις στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές”».

«Τολμάτε;» ήταν το ερώτημα που έθεσε για να υπογραμμίσει κλείνοντας: «αφήσετε σε μένα τα ψόφια»