«Όλη η έρευνα και η ανάκριση είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, κανενός άλλου», επισημαίνει κατηγορηματικά ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών και στην πολιτική εκμετάλλευση που υφίσταται το ζήτημα.
«Εάν η Κυβέρνηση είχε γνώση ότι υπάρχουν βίντεο, όπως αυτά που αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες μέρες, δεν θα είχε τεράστιο πολιτικό συμφέρον να τα παρουσιάσει στην κοινή γνώμη στην αφετηρία αυτής της θεωρίας περί μπαζώματος; Εσείς πιστεύετε ότι είχε γνώση η Κυβέρνηση αυτών των βίντεο και τα κράταγε; Για ποιο λόγο; Τι είχε να κερδίσει; Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση – και κατά τη γνώμη μου σωστά- δεν ανακατεύεται με την δικογραφία» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης για τα Τέμπη.
«Στο ερώτημα αν τα κάναμε όλα σωστά, η απάντηση είναι όχι. Προφανώς δεν τα έχουμε κάνει όλα σωστά. Δεν ανέχομαι όμως να ακούω ότι επιχειρείται κάποιου είδους συγκάλυψη, δηλαδή ότι έχουμε κάποιου είδους συμφέρον να μην τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπαίτιοι αυτής της τραγωδίας» πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8, σε συνέντευξή του.
«Σας διαβεβαιώ ούτε τέτοια συγκάλυψη έχει γίνει, ούτε πρόθεση συγκάλυψης υπάρχει, ούτε και θα μπορούσε να γίνει. Και να πω και κάτι ακόμα που πολύς κόσμος δεν το γνωρίζει. Το 2019, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε το σύνταγμα, άλλαξε το άρθρο 86 και αφαίρεσε την αποσβεστική προθεσμία. Είναι λογικό ο Πρωθυπουργός που άλλαξε το σύνταγμα για να μπορούν οι υπουργοί να δικάζονται χωρίς παραγραφή, να είναι ο Πρωθυπουργός που οργανώνει κάποια συγκάλυψη; Ταυτόχρονα και τα δύο μπορεί να ισχύουν;» συμπλήρωσε.
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη
Για την πορεία των ερευνών στο δυστύχημα των Τεμπών o κ.Γεωργιάδης τόνισε: «Εμένα μου αρέσει να λειτουργούν οι θεσμοί. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη. Όλη η έρευνα και η ανάκριση είναι δουλειά της δικαιοσύνης, κανενός άλλου».
Για τη δήλωση της Προέδρου του Αρείου Πάγου για τη Δικαιοσύνη: «Θεωρώ πολύ εντυπωσιακό αυτό που έγινε εχθές από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, που υπερασπίστηκε το κύρος και την ελευθερία των δικαστών, γιατί φοβάμαι ότι πηγαίνουμε ξανά σε μια περίοδο γενικής απαξίωσης των θεσμών.
Εάν αρχίσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, να λέμε “διεφθαρμένος ο Πρωθυπουργός λαθρέμπορος του ξυλολίου”, “διεφθαρμένη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγκου συγκαλύπτουσα λαθρέμπορο ξυλολίου”, “διεφθαρμένος ο Εφέτης ανακριτής που συγκαλύπτει τον λαθρέμπορο ξυλολίου” και ούτω κάθε εξής, στη χώρα δεν θα μείνει τίποτα όρθιο. Και η χώρα μας αυτά τα έζησε την περίοδο 2010-2015 και μας κόστισαν περίπου 100 δισεκατομμύρια ευρώ και capital controls. Ας μην το ξαναζήσουμε» είπε.