Ανοησία χαρακτήρισε τις κυνικές δηλώσεις του Πέτρου Δούκα για τις αποζημιώσεις των πυρόπληκτων ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης συμπληρώνοντας ότι πρωτίστως αδικεί τον ίδιο και την κυβέρνηση της οποίας υπήρξε μέλος.

Για την αντίδραση του Σπήλιου Λιβανού που του κόστισε τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι κρίθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος όταν κάτι ξεφεύγει από τον αξιακό κώδικα της ΝΔ είναι ιδιαίτερα αυστηρός ακόμη και αν πρόκειται για έναν προσωπικό φίλο.

Ερωτηθείς για το πώς θα αντιδρούσε εκείνος εάν άκουγε τις δηλώσεις του κ. Δούκα, ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε ότι θα απαντούσε ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται και πως οι αποζημιώσεις δεν δόθηκαν με σακούλες, αλλά με ΑΦΜ και έλεγχο, ενώ μετά υπήρξαν και χρήματα που επεστράφησαν.

Όταν είσαι νέος λες και πολλές υπερβολές

Κληθείς να σχολιάσει επικριτικές δηλώσεις που έκανε ο ίδιος το 2007 ως πολιτευόμενος με το ΛΑΟΣ για την κυβέρνηση Καραμανλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «όταν κάποιο νέο παιδί -όπως εγώ ήμουν τότε, θέλει να βγει βουλευτής, λέει και πολλές υπερβολές» και πρόσθεσε πώς να αναπαράγονται δηλώσεις του από εκείνη την περίοδο για χιλιοστή φορά, «είναι λίγο ντεμοντέ» και «ξαναζεσταμένη σούπα».

Απέρριψε τους παραλληλισμούς των αποζημιώσεων του 2007 με τις 2.000 ευρώ της Αττικής Οδού, λέγοντας ότι αποτελούν αποζημίωση από μια ιδιωτική εταιρία, με ιδιωτικό χρήμα, σε ιδιώτες και η σύγκριση είναι ατυχέστατη.

Για τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά τόνισε ότι θα είναι εξαιρετικός στα νέα του καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή με μπλόκα στους δρόμους.