Γενοκτονία Ποντίων, Ημέρα Μνήμης

210

Εκατόν ένα χρόνια συμπληρώθηκαν από το αποτρόπαιο και προμελετημένο έγκλημα, την πρώτη γενοκτονία στην σύγχρονη Παγκόσμια ιστορία, που συντελέστηκε εναντίον του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολίας.

του Γιάννη Χατζή

Ένα ασύλληπτο δράμα, μια προσχεδιασμένη και προγραμματισμένη εθνοκάθαρση… Ημέρα μνήμης και αναστοχoσμού η σημερινή, μια μέρα που θα παραμένει εσαεί ζωντανή και επίκαιρη, για να θυμίζει όχι μόνο στους απογόνους εκείνων που βίωσαν την φρίκη, τις σφαγές, τον κατατρεγμό, τους εκτοπισμούς και τον ξεριζωμό των προγόνων τους από τις πατρικές εστίες αλλά σε όλους τους Έλληνες και τον πολιτισμένο κόσμο, την Τουρκική αγριότητα και βαρβαρότητα.

Αυτή την θλιβερή μαύρη επέτειο, η ιστορική μνήμη ως πάτρια παρακαταθήκη, θα είναι πάντα ο ανεκτίμητος πλούτος, ο οδηγός και σύμβουλος που θα διατηρεί άσβεστη την φλόγα της ποντιακής κουλτούρας και κληρονομιάς, την φλόγα της αυτοσυνειδησίας, της εθνικής ταυτότητας και του πολιτισμού.

Η σημερινή μέρα και η ενθύμησή της, αποτελεί ταυτόχρονα και “ηθική δικαίωση” για θύματα και απογόνους…

Όμως, το διαρκές αίτημα για την ιστορική αποκατάσταση και την πλήρη δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού παραμένει το ζητούμενο. Η μνήμη παραμένει ζωντανή. Θυμόμαστε, τιμούμε και αγωνιζόμαστε για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, μια υπόθεση Εθνική, Παγκόσμια και διαχρονική.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr