Επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος του έπληξε σήμερα, Παρασκευή, ένα ασθενοφόρο στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Γάζας, το Αλ Σίφα. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, «το χρησιμοποιούσε ένας τρομοκρατικός πύρηνας της Χαμάς».

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ισραηλινές δυνάμεις, οι στρατιώτες εκτίμησαν ότι μια μονάδα της Χαμάς που βρισκόταν κοντά στη θέση τους χρησιμοποιούσε το ασθενοφόρο αυτό. Ακόμα η ισραηλινή πλευρά υποστηρίζει ότι έχει πληροφορίες ότι η παλαιστινιακή οργάνωση χρησιμοποιεί ασθενοφόρα για να μεταφέρει μαχητές και όπλα.

Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι - Σκληρές εικόνες 

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα μία πομπή ασθενοφόρων βομβαρδίστηκε στη Γάζα, με αποτέλεσμα δεκάδες Παλαιστίνιοι να τραμαυτιστούν ή ακόμα και να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού Al Aqsa TV. Το εν λόγω κανάλι πρόσκειται στη Χαμάς και επικαλείται το τοπικό υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρθηκε, τα ασθενοφόρα αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Γάζας και τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει, επίσης, στόχος πολύνεκρων βομβαρδισμών. Η Χαμάς είχε υποστηρίξει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινό πύραυλο. Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές. Ακολουθούν βίντεο με σκληρές εικόνες.

«Ως και 50 θύματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο»

Ανταποκριτής του Sky News ανέφερε από την πλευρά του, πως είδε τραυματίες και νεκρούς έξω από το Αλ Σίφα μετά το χτύπημα, ενώ γιατρός ανέφερε πως «ως και 50 θύματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο».

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα. «Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα ο Αλ Κούντρα είχε ανακοινώσει ότι οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που είναι σε κρίσιμη κατάσταση και χρειάζεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στην Αίγυπτο θα μετακινηθούν από την Πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του θύλακα προς τον νότο.