Τη σύλληψη εκατοντάδων μαχητών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο νοσοκοκομείο αλ Σίφα της Γάζαςσυμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων ασφαλείας και στρατιωτικών διοικητών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας τα ξημερώματα της Δευτέρα και έκτοτε επιχειρούν μέσα στο συγκρότημα το οποίο, όπως λέει ο ισραηλινός στρατός, συνδέεται με δίκτυο τούνελ το οποίο Παλαιστίνιοι μαχητές χρησιμοποιούν ως βάση. 

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν σκοτώσει εκατοντάδες μαχητές και έχουν συλλάβει περισσότερους από 500 υπόπτους, περιλαμβανομένων 358 μελών των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ. 

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του Ισλαμικού Τζιχάντ και δύο αξιωματούχοι της Χαμάς υπεύθυνοι για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια. «Όσοι δεν παραδόθηκαν στις δυνάμεις μας, πολέμησαν εναντίον των δυνάμεών μας και εξουδετερώθηκαν» διευκρίνισε ο Χαγκάρι.