Κουρνιαχτός κι αντάρα σηκώθηκε –εντός και εκτός Κοινοβουλίου– για το ντοκιμαντέρ του Νetflix με θέμα τον Μ. Αλέξανδρο και τις ομοφυλοφιλικές τάσεις του.

Οι ακροδεξιοί... μπατριώτες και ούλτρα αρσενικά όμως το τερμάτισαν: από κατάρες και ψεκασμένες θεωρίες για το κακό Νetflix, μέχρι και να κάνει αγωγή (!) η χώρα μας στο κανάλι.

Μάλλον ως απόγονοι του μέγα στρατηλάτη. Πάλι καλά να λέμε ως λαός, που δεν θέλουν να κάνουμε καμιά αγωγή και για τον Βουκεφάλα, αν και μ’ αυτούς του ψεκασμένους ποτέ δεν ξέρεις.

Γιατί όμως... θίχτηκαν οι «συγγενείς» του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Τόσα και τόσα βιβλία –ιστορικά– αναφέρουν ότι ο βασιλιάς από τη Μακεδονία είχε ερωτικές σχέσεις με άνδρες, με πλέον χαρακτηριστική αυτήν με τον Ηφαιστίωνα.

Γιατί λοιπόν παθαίνουν εγκεφαλικά οι... μπατριώτες ακροδεξιοί με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Μ. Αλεξάνδρου; Αραγε θα τολμούσαν –λέμε τώρα και καμιά υπερβολή– όλα αυτά τα ακροδεξιά ρετάλια αν ζούσαν την εποχή που μεγαλουργούσε ο Μ. Αλέξανδρος να αμφισβητήσουν τις όποιες ερωτικές επιλογές του;

Συμπερασματικά: ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του για το ντοκιμαντέρ που έφτιαξε το Netflix. Οι περισσότεροι εξ όσων διαβάζουμε στο Διαδίκτυο –κυρίως– το θεωρούν κακό. Η πολιτεία, διά της υπουργού Πολιτισμού, το χαρακτήρισε «εξαιρετικά κακής ποιότητας μυθοπλασία, με ευτελές περιεχόμενο», ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι είναι κοντά στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, ένα τηλεοπτικό σίριαλ είναι και άμα σε κάποιον δεν αρέσει μπορεί να βρει κάτι άλλο στο συνδρομητικό κανάλι να δει.

Υγ.: Η θρυλική σεξουαλική σχέση μεταξύ Αλέξανδρου και Ηφαιστίωνα είχε αναφερθεί το 2004 στην ταινία του Όλιβερ Στόουν. Η ταινία, όπως διαβάζουμε σε σχετικά δημοσιεύματα της εποχής, είχε θετική υποδοχή στην Ευρώπη, αλλά ιδιαίτερα αρνητική στις ΗΠΑ.