Γαϊτάνης: Η κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης

47

Για την ψήφιση του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις, τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν στο κέντρο της Αθήνας και την κριτική μερίδας της αντιπολίτευσης μίλησε την Παρασκευή (10/7) ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο MEGA TV και στην εκπομπή “ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA” με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι η χθεσινή συμπεριφορά των μπαχαλάκηδων που προσπάθησαν να διαλύσουν μία καθ’ όλα ειρηνική συγκέντρωση, είναι άλλη μία απόδειξη ότι ο νόμος για τις δημόσιες συναθροίσεις ήταν αναγκαιότητα. Επιτέλους, σημείωσε, έρχεται ένας νόμος, που ρυθμίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως είναι πραγματικά αυτό του συνέρχεσθαι και σχολίασε ότι κανένας δεν έχει αντίρρηση επί αυτού. Παράλληλα, συμπλήρωσε, προστατεύεται το δικαίωμα του πολίτη να εργάζεται, να κυκλοφορεί, να περπατά στο κέντρο της πόλης.

Υπογράμμισε ότι η ρύθμιση του συγκεκριμένου ζητήματος με νόμο, ορίζεται ρητά στο άρθρο 11 παράγραφος 2 του Σύνταγμα, το οποίο σκοπίμως ο κύριος Τσίπρας ξέχασε να μνημονεύει στη Βουλή κατά τη σχετική συζήτηση.

Ο κ. Γαϊτάνης ανέφερε επίσης, ότι πρόκειται για έναν καλό νόμο και σημείωσε ότι την άποψη αυτή εκφράζουν και δύο έγκριτοι Συνταγματολόγοι, ο κ. Αλιβιζάτος και ο κ. Μανιτάκης. Σημείωσε ότι είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι δεν προέρχονται από τον πολιτικό μας χώρο και οι οποίοι μίλησαν με θετικό τρόπο για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Κατά συνέπεια, δεν συζητάμε για κανένα περιορισμό του δικαιώματος του συνέρχεσθαι. Αυτό που ρυθμίζεται είναι πώς θα διεξάγονται οι πορείες με κανόνες και πώς θα δίνεται το δικαίωμα στην αστυνομία να κουβεντιάζει με τον διοργανωτή, με τον οργανωτικά υπεύθυνο για το πως θα πραγματοποιούνται αυτές με ειρηνικό και φιλήσυχο τρόπο.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, διευκρίνισε ότι ο νόμος δεν βάζει περιορισμούς για τη 17η Νοεμβρίου και για την Πρωτομαγιά, αφού πρόκειται για παραδοσιακά μεγάλες και πολυπληθείς συγκεντρώσεις. Σημείωσε ότι ο ψηφισθέν νόμος περισσότερο προσπαθεί να ρυθμίσει τις ολιγομελείς συναθροίσεις. Αναφορικά με τους οργανωτές των συναθροίσεων αυτών, επισήμανε, ότι υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, ώστε να είναι νομικά καλυμμένοι.

Τέλος σε σχέση με την κριτική που δέχεται η Κυβέρνηση από μερίδα της αντιπολίτευσης για το ζήτημα του νόμου, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η κοινωνία είναι στο πλευρό της κυβέρνησης.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr