«Πριν 15 ημέρες στάλθηκε ένα μήνυμα ότι σε ανάλογες περιπτώσεις δεν θα υπάρξει επιείκεια, συγχώρεση και ότι τέτοια λάθη δεν θα γίνουν αποδεκτά. Εχθές ήταν μια ρητορική, μια φράση, μια τοποθέτηση που δεν έχει να κάνει με το ιδεολογικό και αξιακό περιεχόμενο της ΝΔ και αποτρέπει την συζήτηση από τα σημερινά προβλήματα» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης, σχετικά με την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. του κόμματος.

Περιγράφοντας το χρονικό της διαγραφής, είπε ότι ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε στην Σλοβενία όπου βρισκόταν και έλαβε την απόφαση να διαγραφεί ο κ. Μπογδάνος από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. «Το διαδικαστικό είναι πολύ απλό. Ο Γραμματέας της Κ.Ο. που έχει την ευθύνη της λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας στην Βουλή, συνομίλησε μαζί του και ο Πρωθυπουργός έλαβε αμέσως αυτή την απόφαση».

Η συζήτηση ήταν συνολική στο κοινοβούλιο αλλά το κρίσιμο είναι τι είπε ο βουλευτής, υπογράμμισε ο κ. Γαϊτάνης. «Από την στιγμή που ο κ. Μπογδάνος έκανε αυτή την απαράδεκτη δήλωση στην συζήτηση ενός θέματος που συνοψίζει την ομοψυχία των Ελλήνων πάνω στην συνεργασία της Ελλάδας με την Γαλλία, δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή μια τέτοια άποψη. Οπότε αυτό ήταν το πρωτεύον».

Και συμπλήρωσε πως στην ΝΔ δεν μπορούν να γίνονται δεκτές διχαστικές απόψεις. «Η ΝΔ έκλεισε προχθές 47 χρόνια ζωής. Στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, έχει ταυτιστεί με όλα τα μεγάλα πολιτικά ορόσημα. Έχουμε πάντα την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που βάζει την πατρίδα πάνω από το συμφέρον της παράταξης, ότι υπηρετεί την ενότητα των Ελλήνων. Σήμερα με τις προκλήσεις που έχει η χώρα το 2021 σε έναν καινούριο κόσμο που ανοίγεται με νέα δεδομένα, να μιλάμε με μια ρητορική που χαρακτηρίζει το χθες ή έχει αφετηρία δραματικά γεγονότα που συνέβησαν πριν 80 χρόνια, δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί τίποτα».


Συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει διστάσει να διαγράψει στελέχη της ΝΔ όταν η συμπεριφορά τους υπερβαίνει τα εσκαμμένα. «Σε αντίθεση, να αναφέρω τα πεπραγμένα του κ. Πολάκη, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το κόμμα μας, κόμμα δωσιλόγων και μαυραγοριτών και δεν διεγράφη από τον κ. Τσίπρα. Άρα δεν είμαστε ίδιοι. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποδείξει πού βρίσκεται το αξιακό και πολιτικό του επίπεδο».

Ερωτηθείς αν ο κ. Μπογδάνος θα πρέπει να παραιτηθεί από την βουλευτική του ιδιότητα, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, απάντησε πως «είναι δικό του θέμα».