Γ. Πεταλωτής: Εφικτό το διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ

29
Γ. Πεταλωτής: Εφικτό το διψήφιο ποσοστό για το ΚΙΝΑΛ tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

«Το μεγάλο στοίχημα για τον χώρο μας είναι να μπορέσουμε να ενισχυθούμε εκλογικά σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε να είμαστε μία πραγματικά υπολογίσιμη δύναμη, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε σε διψήφιο ποσοστό», δήλωσε ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών, Γιώργος Πεταλωτής.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε πως το διψήφιο ποσοστό είναι εφικτό «βλέποντας και την ανθρωπογεωγραφία του χώρου, αλλά και τις πολλές δυνάμεις που βρίσκονται δίπλα μας και για τις οποίες βάζουμε στοίχημα ότι μπορούν και πρέπει να μας εμπιστευτούν ακόμη. Αυτό έχει σχέση και με την πορεία της χώρας, η οποία είναι μία πορεία πολύ δύσκολη και καθόλου εύκολη, έτσι όπως αντιμετωπίζεται γενικά, ότι φεύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταλαιπώρησε τη χώρα και έρχεται η Νέα Δημοκρατία να φέρει μία κανονικότητα, μία αντίληψη που δεν είναι σωστή βέβαια».

Ο κ. Πεταλωτής υποστήριξε ότι «αν συμβεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας δεν θα πάμε σε κανονικότητα, θα πάμε σε μία αντίληψη δεξιάς πολιτικής και αυτό θα είναι ένα βάρος ακόμη για τον τόπο».

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε ότι το ΚΙΝΑΛ «μπορεί και πρέπει να είναι ρυθμιστής, όχι για να συγκυβερνήσει για άλλη μια φορά ή για να έχουμε συνδιαλλαγή μέσω κάποιων υπουργείων», καθώς «αυτό πλέον δεν αφορά κανέναν», αλλά «εκείνο το οποίο μπορεί πραγματικά το Κίνημα Αλλαγής με την ισχυροποίησή του να μπορέσει να επιβάλει τέτοιου είδους προγραμματικές συμφωνίες, τέτοιου είδους προσανατολισμούς πολιτικούς και ιδεολογικούς» και «η επόμενη κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, να αναγκαστεί να πάρει υπόψη της την αντίληψη και το πρόγραμμα που έχουμε για μια ανάπτυξη, για μια ελεύθερη οικονομία, αλλά και συγχρόνως για ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, που είναι απαραίτητο για τη χώρα μας».

Σχετικά με τους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών παρατήρησε: «Όντως υπάρχει μια μεγάλη πίεση, μια πόλωση, που θα υπάρξει και σε αυτές τις εκλογές, διότι τα στοιχήματα που δίνονται από τους δύο υποτιθέμενους μονομάχους είναι “ή με τους μεν ή με τους δε” και όλο αυτό έχει να κάνει και με την ίδια την κατάσταση του ΚΙΝΑΛ, που όντως άντεξε, και όταν μιλάω για διψήφιο ποσοστό το λέω με πλήρη επίγνωση. Θεωρώ ότι μπορεί να το πιάσει, εφόσον μέχρι τέλος της εκλογικής διαδικασίας, αυτές τις 25 μέρες που μας απομένουν, δείξουμε και αναδείξουμε τη σοβαρότητα του δικού μας αφηγήματος και της δικής μας ύπαρξης».

Ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις εντός του ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο απάντησε: «Είναι ένα ζήτημα, που όντως δημιουργείται, γιατί λίγες μέρες πριν από τις εκλογές υπήρχε μια τέτοια εξέλιξη. Αυτό όμως που έχω να πω είναι ότι δυστυχώς στον χώρο της Κεντροαριστεράς είμαστε συνηθισμένοι με τέτοιου είδους “πληγές”, τις οποίες όμως έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ξεπερνάμε. Το θέμα είναι, για μένα, ότι πέρα από τα πρόσωπα, τα οποία έχουν τη σημασία της ύπαρξής τους στον χώρο μας, εκείνο το οποίο στο τέλος θα βαρύνει για να φανεί και το αποτέλεσμα της αποδοχής μας από τον κόσμο είναι κατά πόσο δίνουμε τις ιδέες και τις αξίες μας να τις αφομοιώσει ο κόσμος ως εκλογικό μήνυμα και κατά πόσο προτείνουμε ένα αφήγημα ρεαλιστικό και αντίστοιχο της ιστορίας μας και της προοπτικής μας, και νομίζω ότι απ’ αυτό θα κριθούμε στο τέλος και όχι από τα πρόσωπα».

Αναφερόμενος στο θέμα των μετατάξεων σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποτιθέμενα μιλάει ακόμη για το «νέο» και το «παλιό» πολιτικό σύστημα και «φάνηκε το “νέο” να είναι χειρότερο από το παλιό σε πολλά σημεία […] αλίμονο αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσφεύγει σε αυτήν την πρακτική ότι “κι οι παλιοί τα κάναν”, είναι απαράδεκτο τη σημερινή εποχή της κρίσης, της απόλυτης ανεργίας, να βολεύεται όλο αυτό το σύστημα παραμονή των εκλογών».

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr