Γ. Παυλάκης: Πιθανή κορύφωση του 4ου κύματος πανδημίας μέσα στον Αύγουστο με 10.000 κρούσματα ημερησίως

by news

«Ζούμε το 4ο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού χωρίς να έχουμε δει ωστόσο την κορύφωση του»: Αυτό εκτιμά ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης. Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε πως δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ θεωρεί πως το 4ο κύμα ξεκίνησε από τους νέους και τα παιδιά σε κατασκηνώσεις και τώρα έχει κάνει μια κάπως μικρή ανάπαυλα.

Ο κ. Παυλάκης εκτιμά πως θα δούμε την κορύφωση του 4ου  κύματος νωρίτερα από το Σεπτέμβριο, όταν πολλοί από όσους γυρίσουν από διακοπές θα μεταφέρουν το στέλεχος Δέλτα : «Αναμένουμε ότι εάν το έχει κάποιος σε ένα σπίτι, σε μια οικογένεια, τότε θα κολλήσουν όλα τα μέλη της, ανεμβολίαστα και εμβολιασμένα».

Τυχόν κορύφωση  «θα εξαρτηθεί από το πόσα κρούσματα θα υπάρξουν τον Αύγουστο» είπε ο γιατρός και πρόσθεσε πως δυστυχώς εάν δεν υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση εναντίον της εξάπλωσης του ιού, όπου αυτή τη στιγμή το στέλεχος Δέλτα εξαπλώνεται σχεδόν χωρίς αντίσταση στην κοινωνία, θα υπάρξουν πολλά κρούσματα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη πολύ περισσότερα. Συγκεκριμένα, ο κ. Παυλάκης τόνισε πως τα κρούσματα πολύ εύκολα μπορούν να διπλασιαστούν μέσα σε μερικές βδομάδες και δεν είναι απίθανο να δούμε ακόμη και κοντά στα 10.000 κρούσματα ημερησίως.

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα