Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του Αλβανού βαρυποινίτη, Αλφόνς Ντότσι, στις φυλακές του Κορυδαλλού. Για το έγκλημα ομολόγησε, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί με το θύμα το 2018 από το καράβι που τους πήγαινε στις φυλακές της Κρήτης.

Επάνω του βρέθηκε ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο είναι το όπλο του εγκλήματος. Αυτό που καλούνται οι υπεύθυνοι των φυλακών να μάθουν, είναι πού το βρήκε.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης ήταν στη φυλακή, καθώς το 2011 είχε σκοτώσει έναν πατέρα με το παιδί του στην Καλαμάτα. Πρόκειται για τη διπλή δολοφονία -ενός 35χρονου -επίσης- Αλβανού και του μόλις 2 ετών παιδιού του, που βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο πεσμένο σε χαντάκι, στις 29 Νοεμβρίου 2011 στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Το φρικιαστικό έγκλημα που είχε κάνει ο δολοφόνος του Ντότσι

Ο Τζουλιάνο, που είχε συνελήφθη στο Πόρτο Ράφτη για το έγκλημα στην Καλαμάτα, θεωρείται πληρωμένος δολοφόνος. Σε βάρος του εκκρεμούσαν ήδη δύο εντάλματα σύλληψης για τη δολοφονία ενός 32χρονου στη Μικρομάνη Μεσσηνίας τον Νοέμβριο του 2008 και για απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλου Έλληνα, που είχε διαπράξει τον Μάρτιο του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής

Το κίνητρο της διπλής δολοφονίας στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, από τα στοιχεία της τότε αστυνομικής έρευνας, φαίνεται να ήταν προσωπικές διάφορες με αυτόν που είχε δώσει την εντολή για τη δολοφονία. Το φρικιαστικό της υπόθεσης ήταν ότι ο Αλβανός κρατούμενος, πρώτα σκότωσε το παιδί για να βλέπει ο πατέρας και μετά εκτέλεσε τον συμπατριώτη του με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Για το φρικιαστικό έγκλημα στην Καλαμάτα ο Τζουλιάνο είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια

Για ασήμαντη αφορμή ξεκίνησε ο πόλεμος των δυο «φατριών» στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με πληροφορίες iEidiseis.gr για το αιματοκύλισμα στις φυλακές του Κορυδαλλού αποτέλεσε αφορμή η εντολή που έδωσαν οι υπεύθυνοι των φυλακών στους κρατούμενους να γυρίσουν στα κελιά τους, καθώς υπήρχε μέσα κλιματισμός. Όμως, ορισμένοι από αυτούς αρνήθηκαν.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσει άγριος καυγάς ανάμεσα στις δύο «φατρίες» για το ποια έχει τον πρώτο λόγο μέσα στο κατάστημα κράτησης. Η ΟΠΚΕ «μπούκαρε» μετά τη φονική συμπλοκή και έκανε έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν τα φονικά όπλα, τα οποία μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν βρεθεί.

Το προφίλ του βαρυποινίτη που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό

Όσο για τον Αλφόνς Ντότσι, ο οποίος ήταν το θύμα του Χαλίλο Τζουλιάνο, επίσης είχε ένα «βαρύ» βιογραφικό. Ήταν καταδικασμένος για δύο δολοφονίες. Το 2015 είχε σκοτώσει έναν επιχειρηματία στην Ελευσίνα κατά τη διάρκεια ληστείας, όπως επίσης και μία ηλικιωμένη στο σπίτι της στον Ασπρόπυργο, όταν μπήκε να τη ληστέψει και τη χτύπησε με το όπλο του. Είχε ταυτοποιηθεί επίσης για την επίθεση σε βάρος ενός εργολάβου της Μυκόνου.

Τον Μάρτιο του 2016 η Αστυνομία είχε εξαρθρώσει τη σπείρα που συμμετείχε ο Ντότσι, η οποία διέπραττε ληστείες. Πέντε από τα επτά μέλη της ήταν Αλβανοί. Η εγκληματική δράση της υπολογίζεται ότι είχε βάθος τουλάχιστον δυο ετών.

Έκαναν ληστείες, κλοπές σε σπίτια καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής όπως την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, τα Γλυκά Νερά και τα Σπάτα. Είχαν όπλα, οχήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες, έκλεβαν χρήματα και κοσμήματα.