Κάτοικος της περιοχής Χρυσοχοΐδη ενημέρωσε εθελόντρια της Ομάδας ότι μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Δαβάκη – Παπανικολάου, άκουσε το σπαρακτικό κλάμα από νεογέννητα γατάκια. Παρέμεινε εκεί και ειδοποίησε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου όπως αναφέρει το gegonota.news.

Οι πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο, απεγκλώβισαν από τον κάδο, μέσα από τσουβάλι, τέσσερα νεογέννητα γατάκια με τον ομφάλιο λώρο.

«Κάποιο δίποδο “τέρας” έκανε πάλι την “καλή του πράξη”…Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε σε μια κοινωνία όπου δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία…. Ο “ανθρωπος” που το έκανε, είχε τοποθετήσει το κάθε ένα γατάκι σε ξεχωριστή ναυλον σακούλα και όλες μαζί οι σακούλες ήταν μέσα στο τσουβάλι…», ανέφεραν τα μέλη της Φιλοζωϊκής Ομάδας, που ενημέρωσαν για το συμβάν το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

Δυστυχώς, τα δύο από τα τέσσερα γατάκια ήταν ήδη νεκρά. Τα άλλα δύο γατάκια παραδόθηκαν σε κτηνιατρείο, όπου έγινε προσπάθεια να κρατηθούν στη ζωή.

«Όσο κι αν επιμένουμε ως Σωματείο στην σύγκληση της 5μελους επιτροπής διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Βόλου, ότι πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες, δυστυχώς μάλλον ο δήμος τις θεωρεί αόρατες και οι στειρώσεις των αδέσποτων γατιών στην πόλη μας, γίνονται μόνο με ιδιωτική πρωτοβουλία…. ενώ στις περισσότερες πόλεις της χώρας υπάρχει πρόγραμμα στειρώσεων», σημειώνουν οι εθελοντές της Φιλοζωϊκής Ομάδας.