Την ικανοποίησή του εξέφρασε το ΥΠΕΞ της Κύπρου για τις δηλώσεις του γ.γ. του ΟΗΕ που στέλνουν, όπως σημειώνεται, «ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία για τερματισμό των έκνομων ενεργειών, αλλά και των πράξεων εκείνων που δυναμιτίζουν την προοπτική θετικού αποτελέσματος», μετά την προσφυγή της Κύπρου για το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε, την Τετάρτη, σε κλειστή συνεδρία την προσφυγή της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τις απειλές της Τουρκίας σε σχέση με την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ακολούθησε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται: «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπενθύμισαν τη σημασία του καθεστώτος των Βαρωσίων, όπως διατυπώθηκε σε προηγούμενα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένων των ψηφισμάτων 550 (1984) και της απόφασης 789 (1992) και επανέλαβαν ότι δεν πρέπει να γίνουν ενέργειες σε σχέση με τα Βαρώσια που δεν είναι σύμφωνες με αυτά τα ψηφίσματα».

Στην ίδια ανακοίνωση τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας επιβεβαίωσαν την απόφαση 2483 (2019) και τη σημασία μιας διαρκούς, συνολικής και δίκαιης διευθέτησης βασισμένης σε μία δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αποτροπής δημιουργίας τετελεσμένων, αλλά και επιβεβαίωση των αποφάσεων και ψηφισμάτων του ΟΗΕ, στις αρχές του οποίου στηρίζονται οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, αποτελεί η δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου», χαρακτήρισε την ανακοίνωση το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών.