Στο πλοίο που θα αποτελέσει σε λίγους μήνες τη ναυαρχίδα του Πολεμικού μας Ναυτικού, τη φρεγάτα Belharra «Κίμων», βρέθηκε η κάμερα του ΕΡΤNews.
Ο «Κίμων» που κάνει θαλάσσιες δοκιμές σύμφωνα έπλεε με 27 και πλέον κόμβους, κάνοντας διαρκώς ελιγμούς και τεστάροντας όλα τα συστήματα είτε αυτά είναι πλοήγησης είτε μηχανολογικά είτε τα συστήματα μάχης είτε ό,τι διαθέτει η νέα φρεγάτα του στόλου.
Στην περιοχή μάλιστα, πετούσαν σε αρκετά μεγάλο ύψος και μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.
Το πλήρωμα βεβαίως παραμένει μικτό μέχρι στιγμής γιατί δεν έχει αποδοθεί ακόμη στο Πολεμικό Ναυτικό.
Τέλος του μήνα ολοκληρώνεται η 2η φάση των δοκιμών. Μένουν ακόμη δύο, με την τελευταία να είναι αυτή κατά την οποία ο «Κίμων» θα «φορέσει» και τα όπλα του.
Εφ’ όσον οι δοκιμές ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τα άλλα δύο πλοία «Νέαρχος» και «Φορμίων», η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εύκολη.
Ο «Κίμων» θα παραληφθεί στα τέλη της χρονιάς, ενώ οι άλλες δυο φρεγάτες αναμένεται να παραδοθούν το 2026 και βεβαίως περιμένουν όλοι την απόφαση για το ενδεχόμενο τέταρτης φρεγάτας.