Ο κυβερνήτης της Αδριανούπολης, Yunus Sezer, ανακοίνωσε νέα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα σύνορα, στο πλαίσιο της Συνάντησης Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας του Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Sezer, φέτος θα προχωρήσει η κατασκευή ηλεκτροπτικών πύργων, ενώ για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν φυσικά μέτρα ασφαλείας στα δυτικά σύνορα της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε ότι ξεκινά η ανέγερση φυσικού φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, ένα έργο που αποτελεί μέρος της συνολικής στρατηγικής ενίσχυσης της συνοριακής γραμμής.

Ο κυβερνήτης υπενθύμισε ότι ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες βελτίωσης των συνοριακών δρόμων μήκους 325 χιλιομέτρων και ότι φέτος, με τη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ξεκινά η πρώτη φάση του έργου. Σε αυτό το στάδιο, θα κατασκευαστούν 8,5 χιλιόμετρα συνοριακού τείχους, με προοπτική επέκτασης στο μέλλον, ανάλογα με τις εξελίξεις.

«Μέχρι τώρα, στα δυτικά σύνορα υπήρχαν μόνο διαδρομές περιπολίας. Φέτος, για πρώτη φορά, θα λάβουμε μέτρα σωματικής ασφάλειας με την κατασκευή τειχών και φραχτών, όπως έχει γίνει ήδη στα ανατολικά σύνορα», τόνισε ο κ. Sezer.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η τουρκική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας, με στόχο τη μείωση της παράνομης μετανάστευσης και άλλων διασυνοριακών δραστηριοτήτων.