Σοβαρός πολιτικός που θέλει μάλιστα να φέρει το ΠΑΣΟΚ στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: στη δευτερολογία του αντί να μας πει πως θα τιθασεύσει την ακρίβεια, γιατί βλέπετε τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και συνεχίζει να παίρνει δεν του αρκούν, μας είπε ότι σε μια πρόσφατη μέτρηση οι ερωτώμενοι απάντησαν ότι ο πλέον αγαπητός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλησε με αυτό το στοιχείο να απαντήσει στην αλήθεια που είχε πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ότι το ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1974-1981 θεωρούσε την ΕΟΚ «συνδικάτο» μαζί με το ΝΑΤΟ, αλλά και όταν ο αείμνηστος κατάλαβε ότι η Ελλάδα οδηγείται στο γκρεμό με τις περίφημες κρατικοποιήσεις του Αρσένη (τότε ο μικρός Νικόλας μπουσουλούσε), τα ΜΟΠ στα οποία αναφέρθηκε για να μας πει ότι το κόμμα του είχε ανέκαθεν ευρωπαϊκή ταυτότητα έκαναν πλούσιους πολλούς αγροτοπατέρες της εύφορης- πράσινης κοιλάδας.

Προφανώς ο άνθρωπος δεν τα ξέρει, όπως δεν ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ που σήμερα μας κάνει μαθήματα ευρωπαϊσμού και κράτους δικαίου, ήταν κατά της Ευρώπης γιατί πολύ απλά είχε στενές σχέσεις με τη Λιβύη του Καντάφι, τη Συρία του Άσαντ και με όλο τον Αραβικό κόσμο. Με το… αζημίωτο φυσικά. Κι έρχεται τώρα ο Νίκος Ανδρουλάκης να μας κάνει τον ευρωπαϊστή επειδή διετέλεσε ευρωβουλευτής με την εξής καταπληκτική επίδοση: έκανε δύο θητείες χωρίς να καταλάβει πως βρέθηκε εκεί. 

«Ποτέ μην κοιτάτε τα τρομπόνια, παίρνουν θάρρος», είχε πει ο μεγάλος συνθέτης Βάγκνερ, και στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε ένα αλλά πολλά «τρομπόνια» στην αντιπολίτευση. Θα σταθώ μόνο σε ένα, πλην του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, που φουσκώνει το ίδιο με εκείνον: τον Σωκράτη Φάμελο που νομίζει ότι ντουμπλάροντας στις επικίνδυνες σκηνές τον Στέφανο Κασσελάκη θα ξεχάσουμε τι έκανε και τι έλεγε ως υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους… «προοδευτικούς» ΑΝ.ΕΛ. του Πάνου Καμμένου. Σε σχέση μάλιστα με τον διαρκώς «θυμωμένο» Ανδρουλάκη, ο Φάμελος κάνει και πλάκα στον εαυτό του όταν αποκαλεί τον Μητσοτάκη «ακροδεξιό» και «λαϊκιστή». Το εντυπωσιακό με τον «αντ’ αυτού» του «εν μέρει» προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν έχει καταλάβει ότι με αυτά που λέει τρολάρει άγρια τον ίδιο αφού ακόμη και τον Πολάκη αν τον βρεις σε καλή κατάσταση θα ομολογήσει ότι εφόσον δεν υπήρχε Μητσοτάκης ο ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση θα είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα.

Και για να τα λέμε όλα, ο Μητσοτάκης έκανε λάθος που αμέσως μετά τη νίκη του 2019 δεν προχώρησε σε εξεταστική για το κλείσιμο των τραπεζών και για το τρίτο και επαχθέστερο όλων μνημόνιο. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά για να μάθει ο κόσμος ποιοι κουνάνε το δάκτυλο και μιλάνε για… κράτος δικαίου. Και κάτι τελευταίο: είναι ντροπή για το ΠΑΣΟΚ που υπέστη το χειρότερο bullying από το ΣΥΡΙΖΑ και παρ’ όλα αυτά η ηγεσία του ολοένα και περισσότερο… ροζίζει εντάσσοντας τους λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ στο λεγόμενο «προοδευτικό» μέτωπο κατά της κεντροδεξιάς. Είναι άξιοι της μοίρας τους…

Easy Writer