Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Ελλάδα, το «Maestro» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη ξεκίνησε το διεθνές ταξίδι του από την Παρασκευή 17 Μαρτίου και πλέον είναι παγκόσμια διαθέσιμο μέσω της streaming πλατφόρμας του Netflix.

 

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Η σειρά έχει ήδη κερδίσει τους συνδρομητές του Netflix σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού μόλις τρεις ημέρες μετά την ένταξή της στην πλατφόρμα κατάφερε να πλασαριστεί στην κορυφαία δεκάδα των δημοφιλέστερων τηλεοπτικών σειρών.

Πρόκειται για μια ιστορία με σημαντικά κοινωνικά μηνύματα καθώς καταπιάνεται με τα θέματα της ενδοοικογενειακής βίας, τον ρατσισμό και την ομοφοβία. Τα γυρίσματα έγιναν στους Παξούς και στην Κέρκυρα και έτσι οι μαγικές εικόνες των ελληνικών αυτών νησιών θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, όσο πιο επιτυχημένη είναι εισπρακτικά μία κινηματογραφική ταινία ή σειρά τόσο πιο ωφελημένο αποδεικνύεται και το μέρος που γυρίστηκε.

Με άλλα λόγια, ο κλάδος του τουρισμού της χώρας μας θα ωφεληθεί σημαντικά από την παγκόσμια προβολή του «Maestro» μέσω της πλατφόρμας Netflix.

Οι θεατές παγκοσμίως δηλώνουν ήδη στο Twitter πως αυτή η ιστορία αγάπης τούς έχει καθηλώσει, όπως και τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα που θίγει η σειρά.

Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν πως ήδη σκέφτονται να εγκατασταθούν σε κάποιο ελληνικό νησί, καθώς ψάχνουν αυτά τα ειδυλλιακά τοπία που προβάλλονται στις οθόνες τους.

O Co-CEO της συνδρομητικής πλατφόρμας Τεντ Σαράντος βρέθηκε με τον Ελληνα πρωθυπουργό το καλοκαίρι και στήριξε ανοιχτά την προσπάθεια που γίνεται από τη χώρα μας: «Ο πρωθυπουργός πιστώνεται την παροχή κινήτρων για να έρθουν παραγωγές στην Ελλάδα. Είναι στα σπάργανα, αλλά είναι κάτι αξιοσημείωτο και απίστευτα αποδοτικό για να έρθει παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, τόσο σε ό,τι αφορά την αφήγηση ελληνικών ιστοριών στον υπόλοιπο κόσμο όσο και την παραγωγή ταινιών στην Ελλάδα».

Αυτή η σημαντική επιτυχία θα φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη τόσο για τον κλάδο του τουρισμού όσο και για την εθνική οικονομία ευρύτερα.

Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και σε όλους τους συντελεστές αυτής της ξεχωριστής παραγωγής.