Ο Γιάννης Σαρακατσάνης μαζί με μερικούς ακόμα εθελοντές φοιτητές ίδρυσε τη σκακιστική ομάδα Le Roi του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, η οποία κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες την η 1η θέση στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο, ανάμεσα σε 114 ομάδες και 548 φοιτητές από όλες τις ηπείρους, στο σημαντικότερο Πανεπιστημιακό Κύπελλο της χρονιάς, το διαδικτυακό Kasparov Chess Foundation Cup, κόντρα σε πανεπιστήμια-μεγαθήρια στον σκακιστικό χάρτη, όπως αυτά της Αμερικής.

 

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Τα μέλη της ομάδας που διακρίθηκαν είναι οι Δημήτρης Αλεξάκης, Γιάννης Καλογερής, Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης, Αναστάσης Κουκάς και Γρηγόρης Δρακουλάκος, όλοι τους φοιτητές στο τμήμα Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων και Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Από το 2017 η ομάδα Le Roi έχει οργανώσει περισσότερες από 30 ξεχωριστές δράσεις προώθησης του αθλήματος, μεταξύ των οποίων τουρνουά, αγώνες επίδειξης και μαθήματα. Συνολικά έχουν συμμετάσχει σε αυτές τουλάχιστον 3.000 άτομα, κυρίως φοιτητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Φοιτητές που ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες να παίζουν σκάκι αλλά και κάποιοι που παίζουν από μικρά παιδιά!

Οποιος επιθυμεί να συμμετέχει στην κοινότητα αυτήν μπορεί να την ακολουθήσει στο Facebook εδώ: Σκακιστική Ομάδα ΕΜΠ Le Roi ή και να τους στείλει email εδώ: [email protected]. Το σκάκι είναι άθλημα που υπήρχε από την αρχαιότητα, καλλιεργεί το μυαλό και είναι σημαντικό να έρθουν όλο και περισσότεροι νέοι σε επαφή μαζί του.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα όσο και σε εκείνα που ξεκίνησαν αυτήν την ξεχωριστή κοινότητα σκάκι στο ΕΜΠ. Τέτοια πρότυπα έχει ανάγκη η νέα γενιά. Αληθινά πρότυπα, να τα θαυμάζουμε και να γίνονται πηγή έμπνευσης ενός καλύτερου δικού μας εαυτού.

Μέσα από τα κατορθώματα, τις ιδέες και τη συνολική στάση τους να μας οδηγούν στη λήψη καλύτερων αποφάσεων για την ίδια τη ζωή μας.