Η Ελισάβετ Τελτσίδου, υπό την καθοδήγηση του εθνικού μας προπονητή Νίκου Ηλιάδη, πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα -70 κιλά του Γκραν Σλαμ Τζούντο της Τιφλίδας, σχεδόν πέντε μήνες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην αντίστοιχη διοργάνωση του τζούντο, στο Αμπου Ντάμπι.

 

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

 

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, η Ελληνίδα 7η ολυμπιονίκης του Τόκιο, θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά στην καριέρα της σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024, αφού πλέον είναι το Νο4 στο ολυμπιακό ranking, έχοντας συγκεντρώσει 1.934 βαθμούς. Με το τελευταίο της χρυσό μετάλλιο, η Τελτσίδου έχει ήδη ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ηλία Ηλιάδη, με τρία μετάλλια.

Στην εποχή μας, που δυστυχώς η βία υπάρχει και μάλιστα σε πολλές μορφές, όλα τα μαχητικά αθλήματα κερδίζουν περισσότερο κόσμο, καθώς βοηθούν όχι μόνο στην αυτοάμυνα αλλά και στην ψυχολογική ικανότητα του καθενός, είτε άνδρα είτε γυναίκας, να αντιμετωπίσει μια κατάσταση βίας.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, λοιπόν, στα 27 χρόνια της, μέσα από τις σημαντικές επιτυχίες της στο άθλημα του τζούντο, μπορεί να λειτουργήσει ως πρότυπο για κάθε γυναίκα.

Έχουμε ανάγκη από αληθινά πρότυπα. Να τα θαυμάζουμε και να γίνονται πηγή έμπνευσης ενός καλύτερου δικού μας εαυτού. Μέσα από τα κατορθώματα, τις ιδέες και τη συνολική στάση τους να μας οδηγούν στη λήψη καλύτερων αποφάσεων για την ίδια τη ζωή μας.

Αν η νέα γενιά μάθει για την Ελισάβετ Τελτσίδου και τα σημαντικά επιτεύγματά της στο άθλημα του τζούντο, είναι σίγουρο πως όλο και περισσότερα νέα παιδιά θα θελήσουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τη σωματική υγεία, για την κοινωνικοποίηση των νέων, αλλά και για την εκμάθηση του fair play, της αυτοκυριαρχίας και φυσικά τη βελτίωση της αυτοεκτίμησής τους μεταξύ άλλων.

Με τη σωματική άσκηση ο αθλητής αποκτά αγωνιστικότητα, καλλιεργείται το θάρρος, η θέληση, η αποφασιστικότητα, η τόλμη για την αντιμετώπιση του αθλητικού αγώνα και, κατ’ επέκταση, της ζωής.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ελισάβετ και σε όλη την ομάδα της για τη σκληρή δουλειά. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε και αξίζουμε.