Η ασύλληπτη εθνική τραγωδία από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έχει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Αυτήν την τόσο δύσκολη ώρα πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις οικογένειες των θυμάτων. Πρέπει ακόμα να σταθούμε δίπλα στους τραυματίες που χρειάζονται τη βοήθειά μας και έχουν ανάγκη από αίμα.

Γράφει ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

Σήμερα, Πέμπτη 2 Μαρτίου, διεξάγεται έκτακτη αιμοδοσία για τους τραυματίες στα Τέμπη από τα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη ΝΥ Αιμοδοσίας του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Ειδικότερα: Πέμπτη 2 Μαρτίου 10:00 π.μ. – 15:00, 1ο Δημοτικό Ιατρείο (Σόλωνος 78), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2103626587. 2ο Δημοτικό Ιατρείο (Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ, Νέος Κόσμος), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2109239865. 5ο Δημοτικό Ιατρείο (Σαρανταπόρου 4, Πατήσια) τηλέφωνο επικοινωνίας: 2102015510.

Ακόμα, ομάδα ψυχολόγων υποστηρίζει οικογένειες θυμάτων/τραυματιών μέσω της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης 10306.

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στη χώρα για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ οι κηδείες των θυμάτων θα γίνουν δημοσία δαπάνη με απόφαση της κυβέρνησης. Επιπλέον, παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναλαμβάνοντας όπως έπρεπε την πολιτική ευθύνη με μια ξεκάθαρη και θαρραλέα δήλωση που τον τιμά: «Οταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μη συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη. Γι’ αυτόν τον λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών».