Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα στα μέτωπα της φωτιάς, στη Ρόδο, την Κέρκυρα, το Αίγιο, την Κάρυστο και την Υλίκη, όπου έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η φωτιά στη Ρόδο βρίσκεται σε ύφεση. Στη δυτική πλευρά, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις σε εστίες στον Ασκληπιείο και στα Λαερμα. Στην ανατολική πλευρά, η εικόνα είναι καλύτερη, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια Απόλλωνα-Στεφανίας προ Μάλωνα. Επιχειρούν ένα CL-415 και 3 Τρακτορες.

Στην Υλίκη η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί.

Στην Κάρυστο η φωτιά προχωρά νότια όπου επιχειρούν επίγειες δυνάμεις. Το βράδυ ανοίχτηκε ζώνη με χωματουργικά προς Πλατανιστός αλλά εξακολουθεί να έχει ενεργό μέτωπο. Επιχειρούν ένα CL-215 και 2 CL-415, ενώ θα σταλεί και ένα Ε/Π.

Έκκληση για ενισχυμένες πτήσεις από τα εναέρια μέσα απευθύνει ο δήμαρχος Καρύστου, Λευτέρης Ραβιόλος, ο οποίος τόνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν αντιμετωπίζεται αλλιώς η φωτιά. Χρειαζόμαστε εναέρια μέσα. Οι φλόγες είναι τεράστιες. Δεν παλεύονται με τα χέρια. Ήταν μία δύσκολη νύχτα».

Τη νύχτα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν σε επίκαιρα σημεία προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν βαριά χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες που διατέθηκαν από τους δήμους και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ένταση των ανέμων στην περιοχή είναι αμείωτη και τη νύχτα κλήθηκαν κάτοικοι και παραθεριστές από τρία χωριά να απομακρυνθούν.

Λίγο μετά τις 03:00 ειδοποιήθηκαν, μέσω του 112, οι κάτοικοι σε Λιβάδι και Καστρί να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο, ενώ λίγο μετά τις 06:00 νέο μήνυμα από το 112 καλούσε όσους βρίσκονταν στην περιοχή Πλατύς Γιαλός να εκκενώσουν προς Κάρυστο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαν σταλεί μηνύματα σε άλλα τέσσερα χωριά, προκειμένου οι κάτοικοι να εγκαταλείψουν τις περιοχές τους με κατεύθυνση και πάλι προς την Κάρυστο. Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε τρία διαφορετικά σημεία και αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συνολικό μέτωπο της πυρκαγιάς ξεπερνά τα επτά χιλιόμετρα.

Στην Κέρκυρα, η φωτιά κόπηκε στα χωριά Σάντα και Μέγγουλα. Εξακολουθεί να υπάρχει ενεργό μέτωπο ψηλά σε Βιλατουροι και  Απολύσει, όπου γίνεται προσπάθεια σε μέτωπο 300 μέτρων. Επίσης, υπάρχει ενεργό μέτωπο στην Περίθεια απ' όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 PZL και ένα Mi-8.

Στο Αίγιο υπάρχουν ενεργά μέτωπα σε Τράπεζα, όπου κόπηκε η φωτιά πριν μπει στα σπίτια, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις νότια από τον ορεινό όγκο του Διακοπτού από Μαρούσι προς Καθολικό. Επιχειρούν ένα ΑΒ-214, ένα S-64 και 2 CL-215.