Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα στον Ασπρόπυργο, ενώ λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και στην Τανάγρα Βοιωτίας, σε αγροτοδασική έκταση, καίγοντας ελιές και πουρνάρι. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η φωτιά στην Τανάγρα έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις: 44 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και 1 ελικόπτερο. 

Επίσης, αξιοποιήθηκαν και μηχανήματα και βυτιοφόρο από τον Δήμο Τανάγρας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Προς το παρόν την προλάβαμε…Είμαστε όλοι εδώ και ελπίζουμε να μην έχουμε πρόβλημα».

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο 

Αναφορικά με τον Ασπρόπυργο, πυρκαγιά ξέσπασε σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην οδό Αγίου Γεωργίου στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Στο σημείο, όπου υπήρχαν βυτία με καύσιμα και άλλα εύφλεκτα υλικά, επιχείρησαν αμέσως 54 πυροσβέσες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 13 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει ελεγχθεί το κομμάτι που ήταν επικίνδυνο, ενώ η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του εργοστασίου. Προς το παρόν καίει μόνο ξερόχορτα και λάστιχα, ωστόσο ο καπνός μπορεί να είναι ορατός ακόμα και από πολύ μεγάλη απόσταση.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις 17:10 οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν μήνυμα του 112 που τους ενημέρωνε για την κατάσταση και τους καλούσε να παραμείνουν στις οικίες τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες. H Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου από το ύψος της οδού Μεγαρίδος έως τη λεωφόρο ΝΑΤΟ. Ωστόσο, αργότερα, με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Γεωργίου και στη οδό Μεγαρίδος στην περιοχή του Ασπρόπυργου.