Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή έχει οδηγηθεί ο ανεξάρτητος βουλευτής προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, Κωνσταντίνος Φλώρος για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένου , χθες, στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο κατηγορούμενος για αυτόφωρο κακούργημα που αφορά βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του, πέρασε τη νύχτα στην ΓΑΔΑ με εντολή του ανακριτή μετά την προθεσμία που ζήτησε χθες το απόγευμα για την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αιτείται να καταθέσουν στο δικαστικό λειτουργό δύο βουλευτές της ΝΔ και ένας ανεξάρτητος , επίσης προερχόμενος από τους Σπαρτιάτες, οι οποίοι , κατά τη θέση του κ. Φλώρου, θα επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε επίθεση με γρονθοκόπημα από μέρους του σε βάρος του.

Το σοβαρό επεισόδιο που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του κ. Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία, για διάπραξη κακουργήματος και έτσι ο ανεξάρτητος βουλευτής συνελήφθη αμέσως μετά την πράξη του.

Σε βάρος του βουλευτή ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 157 του Ποινικού Κώδικα στην κακουργηματική μορφή της πρώτης παραγράφου,που ορίζει ότι: «Όποιος με βία ή με απειλή βίας επιβάλλει στη Βουλή ή την Κυβέρνηση ή σε μέλος τους την εκτέλεση, παράλειψη ή ανοχή πράξης που ανάγεται στα καθήκοντά τους ,τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών. Η ίδια ποινή επιβάλλεται αν η πράξη στρέφεται κατά αρχηγού αναγνωρισμένου κατά τον κανονισμό της Βουλής πολιτικού κόμματος».