Μία σφοδρή καταιγίδα, που προκάλεσε πλημμυρικά φαινόμενα, βύθισε την πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ στο σκοτάδι.

Οι ισχυροί άνεμοι, οι έντονες βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες της Helene στοίχισαν 20 ζωές στην πολιτεία κατά τη διαδρομή τους από το νότο προς το βορρά, ενώ ο Milton είχε στοιχίσει τουλάχιστον 17 ακόμη, φέρνοντας τη μανία του ωκεανού στην ξηρά με ένα κύμα καταιγίδας ύψους πολλών μέτρων, βροχή τριών μηνών σε τρεις ώρες σε ορισμένες περιοχές και ένα φονικό ξέσπασμα ανεμοστρόβιλων.

Η καταστροφή σε όλη τη διαδρομή από τον Κόλπο μέχρι τον Ατλαντικό είναι τεράστια. Οι πλημμυρισμένοι, αποκλεισμένοι από πεσμένα δέντρα ή κατεστραμμένοι, αδιάβατοι δρόμοι ανέρχονται σε εκατοντάδες. Τα σωστικά συνεργεία έχουν διασώσει περισσότερους από χίλιους ανθρώπους. Πολλαπλές διακοπές ηλεκτροδότησης έχουν αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους σκοτάδι, ενώ σοβαρές είναι οι ελλείψεις στη βενζίνη και στο φυσικό αέριο.

Η έλλειψη βενζίνης συνεχίζεται σε όλη την πολιτεία. Περισσότερα από το 30% των πρατηρίων ήταν χωρίς καύσιμα, με το 77,5% αυτών των ελλείψεων να αναφέρεται στην περιοχή Tampa-St. Petersburg. Οι αρχές εργάζονται για τη διανομή καυσίμων, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται.

Οι πλημμύρες παραμένουν μια απειλή κατά μήκος των φουσκωμένων ποταμών. Τα υψηλά νερά αποστραγγίζονται αργά στο επίπεδο έδαφος της Φλόριντα, γεγονός που παρέτεινε τις πλημμύρες και προκάλεσε αρκετές από τις διασώσεις που συνεχίζονται. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους του CNN, οι περιοχές κοντά στην Τάμπα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν περισσότερες πλημμύρες τις επόμενες ημέρες. Οι προειδοποιήσεις για πλημμύρα έχουν εκδοθεί για τον ποταμό Alafia και τον ποταμό Anclote, οι οποίοι πλησιάζουν σε νέα ρεκόρ.

Αρκετοί άνθρωποι που παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια ήταν μεταξύ των περισσότερων από 1.200 ανθρώπους που διασώθηκαν σε ολόκληρη την πολιτεία. Στην κομητεία Χίλσμπορο, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών διέσωσαν 730 ανθρώπους και 111 κατοικίδια ζώα.