Φίλης: Οι απόψεις Τζάκρη για τον Μητσοτάκη είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς

233
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΝικητής ο Νίκος Φίλης στη μάχη της ζωής του

Στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για «άπατρις», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διεθνιστικές απόψεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο Νίκος Φίλης έδωσε σκληρή απάντηση στην κυρία Τζάκρη, η οποία επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εγκαλώντας τον για “διεθνιστικές απόψεις” στα ελληνοτουρκικά.

Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, του έκανε εντύπωση αυτή η αποστροφή της συναδέλφου του. Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως, στην ηθική της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου, δεν μπορεί να κατηγορείται κανένας για «άπατρις». «Αυτή ήταν μια εμφυλιοπολεμική κατάρα της Δεξιάς που, δυστυχώς, προσπάθησε να αναβιώσει ο κ. Μητσοτάκης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών» σημείωσε.

Προσέθεσε, επίσης, ότι «αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι έξω από το δημοκρατικό ήθος της Αριστεράς».

Πάντως, για τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι δεν είναι άπατρις, σίγουρα δεν είναι διεθνιστής. Παράλληλα, ο κ. Φίλης άφησε και αιχμές, λέγοντας ότι του κάνει εντύπωση που η κυρία Τζάκρη μέμφεται τον κ. Μητσοτάκη για διεθνισμό, ενώ η Αριστερά έχει τις δικές της αρχές και πατριωτισμό και διεθνισμό.

Στην ερώτηση αν θα καθαιρεθεί από τη θέση της, ο κ. Φίλης είπε ότι είναι απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά η κυρία Τζάκρη οφείλει να δώσει απαντήσεις.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr