Ο ΣΥΡΙΖΑ «μας δουλεύει» κανονικά μιας και ο Γιώργος Κατρούγκαλος «φεύγει παραμένοντας υποψήφιος» στις εκλογές 2023 καθώς δεν υπάρχει χρόνος για να αλλάξουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ήδη «φύγει» από τις αποθήκες του υπουργείου Εσωτερικών με τυπωμένο το όνομα του κ. Κατρούγκαλου και κατευθύνονται στα εκλογικά κέντρα, δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση στην Κουμουνδούρου που δεν ήξερε (ή έτσι άφησε να εννοηθεί) για το τι μέλλει γενέσθαι από τούδε και στο εξής.

Βέβαια, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του «Μανιφέστο», οι σύντροφοι ομιλούν για πολιτικό ατόπημα και όχι νομικό και επομένως, εφόσον δεν υπάρχει χρόνος για νέα ψηφοδέλτια, εάν ο κ. Κατρούγκαλος ψηφιστεί, τότε τα ψηφοδέλτια δεν θα λογίζονται άκυρα, και ο ίδιος ο βουλευτής (sic) εάν εκλεγεί θα παραιτηθεί!

Τι αλτρουισμός, Θεέ μου!

Θυσιάστηκε υπέρ του κόμματος μετά τις εικασίες περί τηλεφωνήματος από τον μεγάλο ηγέτη της Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε την ανάρτησή του κ.Κατρούγκαλου:

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ


Aναφορικά με ερωτήματα που τέθηκαν προς το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου, πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών, αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο, αυτή παραμένει σε ισχύ. Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαιώμα να παραδώσει την έδρα του.

Το χρονικό της παραίτησης

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για αύξηση των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες ανακοίνωσε πως αποσύρεται από τις εκλογές 2023.

Με ανακοίνωσή του στο Twitter ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία και δηλώνει πως αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή του τοποθέτηση και αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την απόσυρση Κατρούγκαλου


«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».