Με θετικό πρόσημο κινήθηκε και στο δεύτερο τρίμηνο φέτος ο κλάδος της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ).

«Το δεύτερο τρίμηνο φέτος, όλοι οι οικονομικοί δείκτες κατέγραψαν βελτίωση, με την άνοδο να καταγράφεται υψηλότερη στην ένδυση», επισημαίνει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΕΠΕΕ.

Η παραγωγή για το σύνολο του εξαμήνου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2022 σημείωσε αύξηση 2,1% στην κλωστοϋφαντουργία και 10,5% στην ένδυση, με τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων να διευρύνεται με ταχύ ρυθμό, «λόγω της αύξησης των εξαγωγών και των λιανικών πωλήσεων».

Συγκεκριμένα, στο πρώτο εξάμηνο φέτος, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,1% στην κλωστοϋφαντουργία και κατά 21,5% στην ένδυση, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές που κινήθηκαν με ρυθμό +18,5% στην ένδυση και +14,9% στην κλωστοϋφαντουργία. «Σε αξία οι εξαγωγές για το σύνολο της αλυσίδας ένδυσης και κλωστοϋφαντουργίας, ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο φέτος στα 31,7 δισ. ευρώ. Όμως, σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι εισαγωγές, με την αξία τους στο πρώτο εξάμηνο φέτος να διαμορφώνεται στα 64 δισ. ευρώ.