Η αντιπολίτευση για τη νέα σχολική χρονιά

22

«Η επένδυση στην Παιδεία αποτελεί τη σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στο Twitter, καλωσορίζοντας τους μαθητές στα σχολεία και ευχόμενος «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

«Θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, αλλά και στην εκπαιδευτική κοινότητα μια καλή δημιουργική σχολική χρονιά. Η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αποτελεί βασικό στοιχείο προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης. O δρόμος που χαράξαμε από το 2015 απέδωσε καρπούς. Όραμά μας είναι η πρόσβαση όλων σε μια σύγχρονη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εθνική υπόθεση χαρακτήρισε την παιδεία η Φώφη Γεννηματά, η οποία παρέστη στον αγιασμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μοσχάτου. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ευχήθηκε «καλή αρχή και καλή σχολική χρονιά στα παιδιά, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς» και πρόσθεσε:

«Ξέρουμε τον αγώνα τους και την αγωνία τους σε συνθήκες που μερικές φορές είναι και δύσκολες, γιατί τα σχολεία μας απέχουν ακόμα από τις προσδοκίες μας. Γι’ αυτό είναι δική μας ευθύνη, δική μας υποχρέωση να συνεννοηθούμε, να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να δώσουμε στα παιδιά μας καλυτέρα εφόδια».

«Καλή σχολική χρονιά» και «καλή επιτυχία στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης», ευχήθηκε στους μαθητές όλης της χώρας ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

«Είμαστε δίπλα στους γονείς, παρόντες στη μάχη για να πάρουν τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερα μορφωτικά εφόδια. Θέλουμε να τα δούμε να προοδεύουν, να χαίρονται τη ζωή. Είμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς που τιμούν το λειτούργημα τους, που βλέπουν στις παιδικές και νεανικές ψυχές τη δυνατότητα για μια καλύτερη ανθρωπότητα και εργάζονται γι’ αυτό, κόντρα στις αντιξοότητες», ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς. «O δρόμος για το σήμερα και το αύριο υπάρχει, είναι ο δρόµος του συλλογικού αγώνα για να κατακτήσουµε όλα όσα µας ανήκουν», τόνισε ακόμη ο κ. Κουτσούμπας.