Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , στην πρώτη της συνέντευξη, μετά την αποφυλάκισή της για το σκάνδαλο του Qatargate, στο “Βήμα της Κυριακής” μιλά για τις στιγμές που σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της, αλλά και τις πιθανότητες επιστροφής στην Ελλάδα.

“Είναι αλήθεια, μπορώ να το πω, πέρασαν στιγμές που σκέφτηκα να τελειώσω μόνη μου το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς” αναφέρει η Εύα Καϊλή.

“Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου δε με άφηνε, με στήριζε, μου έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, για να μην ντρέπεται η κόρη μου για εμένα” προσθέτει.

Η Εύα Καϊλή στη συνέντευξή της στο “Βήμα της Κυριακής” αναφέρθηκε και στην επιθυμία της να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα, με το κούτελo της καθαρό.

“Δε θα υποκύψω. Αν αποτύχω να πείσω τη βελγική Δικαιοσύνη ότι είμαι αθώα, δε θα επιστρέψω ποτέ στην πατρίδα μου, θα ντρέπομαι να κοιτάξω στα μάτια τους ανθρώπους που έχω συμπορευθεί από μαθήτρια του Λυκείου μαζί τους” τόνισε.

“Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να το μεταβολίσω, με συγκλονίζει” πρόσθεσε η 44χρονη πολιτικός.

Οι όροι αποφυλάκισης και η ζωή στις Βρυξέλλες με το “βραχιολάκι” – Τα επόμενα βήματα μέχρι τη δίκη
Η Εύα Καϊλή η οποία φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι βρίσκεται πλέον σε κατ’οίκον περιορισμό στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες, κοντά στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα πολιτικός έμεινε τέσσερις μήνες έγκλειστη στις φυλακές Χάρεν και είναι η τελευταία του σκανδάλου Qatargate που αποφυλακίστηκε.

Οι όροι αποφυλάκισης
Σύμφωνα με τον Alpha, δεν θα μπορεί να βγαίνει έξω από το σπίτι της στο οποίο μένει με την δύο ετών κόρη της και οι επικοινωνίες της θα παρακολουθούνται. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι η αποφυλάκισή της δεν σημαίνει κάτι για τη διαδικασία και το κατηγορητήριο σε βάρος της. Πρόκειται απλώς για αντικατάσταση της κράτησης με ηλεκτρονική παρακολούθηση. Η ευρωβουλευτής θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της όσο της επιτρέπει η τεχνολογία, καθώς θα μπορεί συμμετέχει μέσω διαδικτύου στις διαδικασίες του ευρωκοινοβουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαμέρισμα των Βρυξελλών στο οποίο μένει η Εύα Καϊλή δεν βρίσκεται ο σύντροφός της και πατέρας του παιδιού της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος αποφυλακίστηκε τον Φεβρουάριο για την ίδια υπόθεση.

Όπως επισήμανε ο ΣΚΑΙ, η Εύα Καϊλή θα βγαίνει από το σπίτι της μόνο για αναγκαίους λόγος και με την άδεια του ανακριτή, κάθε μήνα θα γίνεται επανεξέταση των όρων κράτησής της, ενώ δεν της επιτρέπεται να φύγει από το Βέλγιο.

Η ΕΡΤ πρόσθεσε ότι μένει να διευκρινιστεί ποια πρόσωπα θα μπορούν να την επισκέπτονται.