Εξιτήριο αναμένεται να πάρει την Πέμπτη ο 29χρονος υποσμηναγός, χειριστής του μαχητικού F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη την Τετάρτη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής.

Ο υποσμηναγός νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας από την Τετάρτη. Υπεβλήθη στις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την υγεία του. 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διερεύνηση για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Τη διαδικασία διάσωσης του υποσμηναγού, ο οποίος έκανε σωστή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος του αεροσκάφους, εξήγησε στην ΕΡΤ ο πτέραρχος ε.α. και αμυντικός αναλυτής Κωνσταντίνος Ιατρίδης. «Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι ο χειριστής χρησιμοποίησε και τη βάρκα που υπάρχει, μπήκε μέσα στη βάρκα, όπου στο κάθισμα υπάρχει το κυτίο διάσωσης που έχει και τον ασύρματο και διάφορα άλλα, όπως είδη αποφυγής των καρχαριών, νερό και αλοιφές αν μείνει πολλή ώρα στον ήλιο, προκειμένου να μην πάθει εγκαύματα. Επομένως επικοινώνησε με το ελικόπτερο, έδωσε τις κατευθύνσεις και στη συνέχεια έγινε η περισυλλογή» είπε.