Έξι (κατά φαντασία) ανασχηματισμοί και συνεχίζουμε…

174
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 26 Ιουλίου του 1974 σχηματίζεται από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, την οποία στελεχώνουν προσωπικότητες της προδικτατορικής Δεξιάς και του Κέντρου.

Του Χάρη Παυλίδη

Κατά την γνώμη μου η καλύτερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα, αφού επί των ημερών της αποκαταστάθηκε η δημοκρατική νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα, ενώ έγινε πράξη η εθνική συμφιλίωση.

Πριν από ένα χρόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχημάτισε κυβέρνηση… Καραμανλή τηρουμένων των αναλογιών, με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προσωπικότητες από το χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, αλλά και ανεξάρτητους.

Αυτή η κυβέρνηση φαίνεται-γιατί δεν είναι βέβαιο- ότι οδεύει προς έναν διορθωτικό ανασχηματισμό. Προφανώς ο πρωθυπουργός έχει την πλήρη εικόνα και αυτός θα είναι που θα αποφασίσει τους ρόλους που θα αναθέσει.

Αυτό είναι το αυτονόητο. Γιατί ως είθισται υπάρχει και το ακατανόητο, δηλαδή να έχουν… αλλάξει οι υπουργοί χωρίς να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός. Ενδεχομένως κάποιοι να διαβάζουν τις σκέψεις του και να αποκαλύπτουν τις προθέσεις του.

Σημασία έχει ότι ο πρωθυπουργός διαβάζει και ακούει ονόματα, ενώ αν δεν με απατά η μνήμη μου πρέπει από τότε που μίλησε ο κ. Γεραπετρίτης να έχουν γίνει άνω των… έξι ανασχηματισμών. Πάντως ο ίδιος δεν φαίνεται να μετακινείται.

Σε κάθε περίπτωση, και έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, η πραγματικότητα δεν αιφνιδιάζεται με 40 βαθμούς υπό σκιά.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr