Υπό τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνου Τασούλα ξεκίνησαν στις 11 το πρωί οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την «εξέταση της υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου», που αποφάσισε η Ολομέλεια μετά από πρόταση της Αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής και κίνησε τις διαδικασίες εκλογής του προεδρείου της, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Τα 29 μέλη που συγκροτούν την Εξεταστική Επιτροπή είναι: Από τη ΝΔ οι βουλευτές Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Καραγκούνης, Σταύρος Κελέτσης, Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κυρανάκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Μπουστικάκης, Έλενα Ράπτη, Βασίλης- Πέτρος Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ιάσων Φωτήλας, Τάσος Χατζηβασιλείου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Βούτσης, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Γιάνης Ραγκούσης, Θεοδώρα Τσάκρη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ‘Αγγελος Τόλκας, και Νίκος Φίλης. Από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ οι Ευαγγελία Λιαγκούλη και Δημήτρης Μπιάγκης. Από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Από την Ελληνική Λύση η Σοφία – Χάϊδω Ασημακοπούλου. Από το ΜέΡΑ 25 η Σοφία Σακοράφα και από τους Ανεξάρτητους βουλευτές ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.