Κορύφωση στα μέσα Ιανουαρίου αναμένεται για το κύμα κορωνοϊού σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ενώ η πίεση στο ΕΣΥ αυξάνεται, όπως και ο προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη προανήγγειλε, σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1, πως θα υπάρξει τις επόμενες ώρες ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται από μαθητές και γονείς, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από την Δευτέρα. Κάλεσε δε όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Η ίδια έκανε λόγο για αυξημένη πίεση στο ΕΣΥ, λόγω και της έξαρσης της γρίπης. Στόχος, όπως είπε, είναι η παρακολούθηση της τήρησης των μέτρων προστασίας, κυρίως σε δομές υγείας και φροντίδας ατόμων από ευπαθείς ομάδες και υπογράμμισε ότι όλα δείχνουν πως ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνεται στο εξής σε ετήσια βάση, όπως ο αντιγριπικός εμβολιασμός.