Μέγας είσαι, Αλέξη, και θαυμαστά τα έργα Σου!

Γράφαμε νωρίτερα (περίπου στις 5 το απόγευμα) για την επική αναφορά Τσίπρα στη Βουλή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ότι δήθεν την ιδιωτικοποίησε η κυβέρνηση της ΝΔ… ξεχνώντας ότι η δικιά του κυβέρνηση την έδωσε στους Ιταλούς για ένα ξεροκόμματο. (Δείτε ΕΔΩ τι γράφαμε).

Στις 18:13 σε νέο τηλεγράφημα του ΑΠΕ απουσιάζει-άγνωστο γιατί- από το κείμενο η αναφορά Τσίπρα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  Πάντως στο δελτίο τύπου που έβγαλε η Κουμουνδούρου (19:07)  με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή,  στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τον ΕΦΚΑ , η επίμαχη αναφορά του για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται σε περίοπτη θέση, δείχνοντας, αν μη τι άλλο, ότι ο Τσίπρας έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα fake news. ”

Η επίμαχη αναφορά Τσίπρα

“Κύριε υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναρωτιέμαι τελικά μετά από τόσα επιτεύγματα που έχετε καταφέρει, στα επόμενα γενέθλιά σας πόσες τούρτες θα χρειαστεί να κόψετε και πόσους ορόφους θα έχουν αυτές οι τούρτες πια. Διότι πλέον δεν είναι μονάχα η Ολυμπιακή και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που είχατε στολίσει την τούρτα γενεθλίων σας με τον εαυτό σας σε ρόλο Σούπερμαν, αλλά είναι και η ΔΕΗ, είναι και ο ΔΕΔΔΗΕ, είναι και η ΛΑΡΚΟ, είναι και η επικουρική ασφάλιση, τώρα και ο ΕΦΚΑ” είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Για τα… πρακτικά και για να μην ξεχνιόμαστε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στους Ιταλούς για 45 εκατ. ευρώ, ενώ το 2013 ο κ. Σταθάκης χαρακτήριζε «προκλητικά χαμηλή τιμή» τα 300 εκατομμύρια ευρώ που αξίωνε η τότε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δείτε παρακάτω τα 2 τηλεγραφήματα του ΑΠΕ