Ετοιμάζουν τον Σακελλαρίδη για την διαδοχή του Τσίπρα

by Manifesto

Το ενδεχόμενο οι δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης να μην περιοριστούν μόνο στην κατάθεση κειμένων – προβληματισμού στην πορεία προς το συνέδριο, αλλά να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω την τακτική της αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του, στηρίζοντας ένα νέο πρόσωπο για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, φοβάται ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβει την αγωνία του για τις μελλοντικές εξελίξεις. Μήπως δηλαδή στο τέλος, η πρωτοβουλία της περίφημης «ΟΜΠΡΕΛΑΣ», που δεν είναι τίποτα άλλο από μια κεκαλυμμένη συμμαχία των «Αριστερών» δυνάμεων του κόμματος, στην οποία εκτός από την περίφημη ομάδα των 53, συμμετέχουν και οι «ιστορικοί θεματοφύλακες» της Κουμουνδούρου, Σκουρλέτης – Φίλης – Βούτσης, προετοιμάσει το έδαφος της διαδοχής του, προτείνοντας ένα νέο πρόσωπο για τη θέση του αρχηγού.

Εδώ λοιπόν αρχίζει το παρασκήνιο, καθώς ένα πρόσωπο που φέρεται να έχει δεχτεί βολιδοσκόπηση από στελέχη της «Ομπρέλας» για πανηγυρική επιστροφή στο χώρο της Αριστεράς με την παροχή εγγυήσεων για στήριξη της υποψηφιότητας του, εφόσον αποδεχτεί την ιστορική πρόκληση, είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σε ανύποπτο χρόνο τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ είχαν καταγράψει πληροφορίες που έφερναν τον πρώην τσάρο της ελληνικής οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να ενθαρρύνει τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ όχι ως θεατής των κομματικών εξελίξεων, αλλά ως πρωταγωνιστής σε αυτές.

Υ.Σ Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Σακελλαρίδης φέρεται να έχει επανακάμψει και στο χώρο των ΜΜΕ, καθώς οι πληροφορίες τον εμφανίζουν να ασκεί επίδραση στο news247 του Ομίλου Μάρη, όπου εσχάτως πυκνώνουν οι προσλήψεις των «θεωρητικών» της Αριστεράς… Ουσιαστικά φέρεται να κινεί τα νήματα για την δημιουργία ενος think tank με αριστερό πολιτικό υπόβαθρο και σημείο επικοινωνιακής αναφοράς τον όμιλο Μάρη, ο οποίος ενισχύεται με προσωπικότητες- αρθρογράφους, οπως η Έλενα Ακρίτα ο Γιώργος Καρελιάς κ.α…

Σχετικα Αρθρα