Οι τρομακτικές σκηνές συνέβησαν λίγα λεπτά πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Εσπανιόλ και της Μπαρτσελόνα στο στάδιο RCDE στην Cornella-El Prat στα περίχωρα της Βαρκελώνης, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε φιλάθλους, ενώ υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Σοκαριστικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν από την αναμέτρηση Εσπανιόλ-Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση), όταν κοντά στο γήπεδο, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους οπαδούς της Εσπανιόλ.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν και κάποιοι από αυτούς διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Το χρονικό

Ο τοπικός ανεξάρτητος δημοσιογράφος Σέρχι Μαράνα έγραψε στο Χ: “Ο οδηγός ενός οχήματος παρέσυρε αρκετούς ανθρώπους στο στάδιο RCDE στην Cornellà-El Prat λίγα λεπτά πριν από τον αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της RCD Espanyol και της FC Barcelona”.

Άλλα πλάνα δείχνουν ένα λευκό αυτοκίνητο να περιβάλλεται από αστυνομικούς και οπαδούς, πριν οδηγηθεί μέσα στο πλήθος.

Η περιφερειακή αστυνομία της Καταλονίας ανέφερε ότι «αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν» αν και το γήπεδο ανακοίνωσε στους θεατές ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Η αστυνομία πρόσθεσε σε μήνυμά της στο Χ ότι το περιστατικό δεν εγκυμονούσε κινδύνους για τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο γήπεδο.