Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο η εικόνα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να κοντεύει να κοιμηθεί κατά τη διάρκεια διακαναλικής του συνέντευξης στους τηλεοπτικούς σταθμούς A Haber και ATV.

Μάλιστα, να σημειωθεί ότι το εν λόγω στιγμιότυπο κυκλοφορεί λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Τουρκία για τις δεύτερες εκλογές. Συγκεκριμένα, σε σχετικό βίντεο φαίνεται να έχει υπνηλία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά.

Την ώρα που η δημοσιογράφος έκανε την ερώτηση, ο Τούρκος πρόεδρος φαίνεται να κλείνει τα μάτια του. Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από τον σκηνοθέτη, έστρεψε την κάμερα ξαφνικά προς τη δημοσιογράφο, η οποία συνέχισε να μιλά κοιτάζοντας τον συμπαρουσιαστή της με απορία.

Με προβάδισμα ο Ερντογάν στον 2ο γύρο

Υπενθυμίζεται ότι στον επαναληπτικό γύρο της αναμέτρησης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει από τον πρώτο προβάδισμα σχεδόν πέντε μονάδων (49,5%) ή 2,5 εκατ. ψήφων, έναντι του αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (44,5%), υποψηφίου ετερόκλητης εξακομματικής συμμαχίας ευρέος φάσματος, από την εθνικιστική δεξιά ως την κεντροαριστερά.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις –τα ινστιτούτα που τις διενεργούν έπεσαν πολύ έξω εν όψει του πρώτου γύρου– πιστοποιούν το προβάδισμα του αρχηγού του κράτους, τον φέρουν να βρίσκεται μπροστά πέντε μονάδες, ωστόσο άλλες φέρνουν πρώτο τον Κιλιτσντάρογλου.