Ποιοι υπουργοί και πολιτικοί αντίπαλοι παρακολουθούνταν- Πληροφορίες θέλουν το λογισμικό Pegasus να ήταν ενεργό από το 2016.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Η Κουμουνδούρου από την Ομόνοια δεν είναι ούτε ένα τσιγάρο δρόμος. Κάποτε στην Ομόνοια ο μύθος της εποχής έλεγε ότι πλανόδιοι «πουλούσαν με το κιλό κασέτες» του αρχικοριού Μαυρίκη. Σήμερα κάποιος άλλος μύθος θέλει να περιφέρονται πλανόδιοι έξω από την πλατεία Κουμουνδούρου και να μοιράζουν, εν είδει κασετών, αισώπειους μύθους κι άλλα «καλούδια» για τις παρακολουθήσεις που δήθεν έκανε το Μαξίμου. Φυσικά χωρίς στοιχεία, αλλά κάτι περί «στόχων» ψελλίζεται και κάτι αμφιλεγόμενες καταγραφές εμφανίζονται στον δημόσιο βίο, για τις οποίες μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να αποφανθεί αν είναι αληθινές ή είναι προϊόν παράνομων παρακολουθήσεων που είχαν στήσει ιδιώτες, πράκτορες, πρακτορίσκοι, «διακινητές» και «διαρρέοντες».
Ο μάντης Αλέξης
Πάντως αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι η σπουδή και επιμονή του Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή την Πέμπτη, που ζητούσε (!) από τον πρωθυπουργό να του απαντήσει (!) με ένα ναι ή με ένα όχι εάν γνωρίζει ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Ο πρωθυπουργός φυσικά και του απάντησε ότι όλα αυτά είναι αθλιότητες, ενώ επανέλαβε ότι η ΕΥΠ δεν αγόρασε και ποτέ δεν χρησιμοποίησε το κακόβουλο λογισμικό Predadror.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, χθες δημοσιεύτηκαν συνομιλίες (σ.σ.: αληθινές ή όχι θα περιμένουμε να το μάθουμε από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες αρχές) του Κωστή Χατζηδάκη με έναν δημοσιογράφο για μια… χαμένη βαλίτσα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και με δύο στελέχη της ΝΔ.
Ούτε μάγος να ήταν ο Τσίπρας. Ρωτούσε για τον Χατζηδάκη τρία 24ωρα πριν και χθες «πήρε» τις απαντήσεις. Την επόμενη φορά ας παίξει και κάνα τζόκερ, μην πάνε χαμένες τέτοιες μαντικές ικανότητες που απ’ ό,τι φαίνεται διαθέτει ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου.
Λίγο αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με μια ανακοίνωση-περιβόλι ζητούσε από την κυβέρνηση να απαντήσει:
- Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφάλειας για τους οποίους έδωσε εντολή παρακολούθησης του κ. Χατζηδάκη;
- Απειλούσε ο κ. Χατζηδάκης την εθνική ασφάλεια ή μήπως απειλούσε τα ιδιοτελή συμφέροντα του Μαξίμου με τους χειρισμούς του που αφορούσαν σε επιχειρηματικά projects στον χώρο της ενέργειας; Περιμένουμε απαντήσεις.
Πάντως, μέχρι στιγμής έχουμε την κατηγορηματική διάψευση από την κυβέρνηση ότι ουδέποτε η ΕΥΠ χρησιμοποίησε το Predador και την κατηγορηματική διάψευση του πρωθυπουργού ότι δήθεν παρακολουθούσε υπουργούς, γραμματείς και ηθοποιούς! Επίσης έχουμε την κατηγορηματική διάψευση από τον Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος σε δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία και με τιμά με τη φιλία του τόσα χρόνια, υπάρχει έστω και η παραμικρή πιθανότητα να εμπλέκεται σε όλη αυτήν την ιστορία. Το υπογραμμίζω για μια ακόμα φορά!»
Πάμε τώρα στα σοβαρά και σ’ αυτά που πεισματικά αρνείται να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός προκάλεσε την Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής, αρκετές φορές τον κατά τα άλλα λαλίστατο και «μάντη» Τσίπρα να απαντήσει συγκεκριμένα:
– Γιατί άλλαξε το 2018 τον νόμο και αφαίρεσε τον δεύτερο εισαγγελέα που ήλεγχε αιτήματα της Ε.Υ.Π., προκειμένου να διευκολύνει τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις;
– Γιατί πέντε μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και μετατράπηκε σε απλό πλημμέλημα το κακούργημα της υποκλοπής; Και γιατί αποποινικοποιήθηκε το έστω υπό όρους πλημμέλημα της εμπορίας και της κατοχής κατασκοπευτικών λογισμικών; Ποιους αθωώνει ετεροχρονισμένα; Αλλά και σε ποιους τελικά επέτρεψε να συνεχίσουν τη δράση τους;
– Γιατί δεν απαντά στις κατηγορίες του υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησής του, κ. Κοντονή, ότι η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα αποτέλεσε ακραίο σημείο διαπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας;
– Γιατί επιμένει να συνδέει τις νόμιμες επισυνδέσεις των εθνικών υπηρεσιών με άγνωστα λογισμικά, που δυστυχώς μπορεί να ενεργοποιηθούν από οποιονδήποτε και από οπουδήποτε;
– Ποιες άλλες παρακολουθήσεις γίνονταν επί ημερών του, πέραν εκείνων του κ. Πιτσιόρλα; Υπενθυμίζεται ότι ο Αλ. Τσίπρας είχε διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι δεν γίνονταν παρακολουθήσεις επί των ημερών του και προέκυψε μετά ότι παρακολουθούνταν τουλάχιστον ένας – ο κ. Πιτσιόρλας.
– Ηταν ενεργό το λογισμικό Pegasus από το 2016, όπως έχει αποδειχθεί; Μήπως χρησιμοποιήθηκε και για την υπονόμευση τηλεφώνων των πολιτικών αντιπάλων του;
– Είχαν γίνει νόμιμες επισυνδέσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών που να αφορούσαν πολιτικούς, δημοσιογράφους ή ανώτατους δικαστές;
Απαντήσεις φυσικά και δεν έλαβε ο πρωθυπουργός.
Ισως γιατί μπορεί να ξέρει ο Τσίπρας αυτά που δεν ξέρουμε εμείς: ότι επί των ημερών του η ΕΥΠ παρακολουθούσε δύο, τουλάχιστον, κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησής του.
Ισως γιατί μπορεί να ξέρει ο Τσίπρας αυτά που δεν ξέρουμε εμείς: ότι ΔΕΚΑ και πλέον ανώτατοι δικαστικοί ήταν στο μικροσκόπιο του υπερκοριού της ΕΥΠ.
Ισως γιατί μπορεί να ξέρει ο Τσίπρας αυτά που δεν ξέρουμε εμείς: ότι ανώτατος δικαστικός λειτουργός που δεν ήταν μέρος της «παρέας του Ρασπούτιν» και ασχολιόταν με τη σκευωρία της Novartis, τελούσε υπό στενή παρακολούθηση από κάτι καλόπαιδα της ΕΥΠ.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι μέρες και τα έργα της ΕΥΠ με τις χιλιάδες παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ και Ρουμπάτη είναι θέμα χρόνου να αποκαλυφθούν. Με πραγματικά στοιχεία…
Για την παύση των υποδιοικητών
Επειδή γράφονται διάφορα, η παύση των υποδιοικητών (της ΕΥΠ) με τον νόμο για την άρση απορρήτου έγινε, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, λόγω του περιορισμού του αριθμού τους από τρεις σε δύο. Ακριβώς λόγω του περιορισμού θα πρέπει να υπάρξει και αλλαγή – συγχώνευση αρμοδιοτήτων. Αφού ολοκληρωθεί αυτό, στη συνέχεια θα τοποθετηθούν νέοι υποδιοικητές, οι οποίοι μπορεί να προέρχονται και από τη δεξαμενή των ήδη υπαρχόντων εφόσον είναι επιλέξιμοι.