Συνεχίζουν να ψάχνουν οι αρμόδιες Αρχές τα θέματα που σχετίζονται με τη δομή φιλοξενίας παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν τεθεί πλέον και τρία διαμερίσματα στο κέντρο του Βόλου.

Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας έχουν κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην Κεντρική δομή της Αθήνας στον Κολωνό, στην Δομή της Καλαμάτας, στα παραρτήματα Πωγωνιανής και Κόνιτσας στην Ήπειρο, αλλά και στις δομές στην Χίο και στον Βόλο, συγκεντρώνοντας παραστατικά και ηλεκτρονικά αρχεία από τα λογιστήρια, τα οποία ερευνώνται σε συνεργασία με την εφορία και την ΑΑΔΕ.

Σύντομα θα έχουν στα χέρια τους και τις πληροφορίες που έχουν ζητήσει από τραπεζικά ιδρύματα για λογαριασμούς που διαθέτουν νυν και πρώην μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Γίνεται αντιληπτό ότι το κουβάρι … για την «Κιβωτό του Κόσμου» ξετυλίγεται… και για οικονομικά ζητήματα, πέρα από αυτά της κακοποίησης και ασέλγειας σε βάρος παιδιών από στελέχη του Οργανισμού.

Δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι απειλείται ένας από τους καταγγέλλοντες

Παράλληλα συνεχίζονται οι καταγγελίες συγγενών που υποστηρίζουν ότι δεν τους άφηναν να έχουν καμία επαφή με τα παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδα Real News, οι Αρχές ερευνούν και τα απειλητικά μηνύματα που δέχεται ο 19χρονος από την ημέρα που δημοσιοποίησε την κακοποιητική συμπεριφορά που υφίστατο στην «Κιβωτό».

Συγκεκριμένα ο νεαρός δέχτηκε απειλητικό μήνυμα, στο messenger, που του ζητά να «μαζέψει» την καταγγελία.

«Γεια, Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις ολαααααα πίσω ή αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις …. που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι ….σου. να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω» αναγράφεται σύμφωνα με το δημοσίευμα στο απειλητικό μήνυμα.

«Εγκλωβίζανε τα παιδιά σε αυτούς»

Ακόμη αυξάνονται οι καταγγελίες συγγενών παιδιών που διαμένουν στις δομές του οργανισμού, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στελέχη των ιδρυμάτων επιχειρούσαν να τους αποξενώσουν από αυτά και είχαν για χρόνια να τα δουν ή να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Μάζευαν παιδιά και δεν ήθελαν να τα πάνε σε οικογένειες. Απορρίπτανε χωρίς αιτιολογία τις αναδοχές και ήθελαν να τα εγκλωβίσουνε σε αυτούς, δεν ξέρω γιατί» αποκαλύπτει στην ΕΡΤ πρώην εργαζόμενος σε δομή.

Βρέθηκαν ρούχα σε σκουπίδια και καμένα στην Πωγωνιανή

Επιβεβαιώθηκε έπειτα από αυτοψία της ΕΡΤ Ιωαννίνων η καταγγελία ότι σε απόσταση 300 μέτρων από την «Κιβωτό του κόσμου» στην Πωγωνιανή, υπήρχαν σακούλες με ρούχα (φέρεται να ήταν από δωρεές), παιδικά πεταμένα, σε έναν λάκκο.

«Πετάξανε κάτω στο ποτάμι ρούχα και από το οποίο αντλούμε νερό, δίπλα στο ποτάμι ακριβώς και τα κάψανε. Είχανε πολλά, δεν είχαν τι να τα κάνουνε. Ρούχα όχι μεταχειρισμένα, καινούργια. Εκεί που είχε κάψει τα άλλα, παραπέρα είχε πετάξει άλλο φορτηγό, και μετά έγινε φασαρία ήρθε και η πυροσβεστική εδώ πέρα» καταγγέλλει στην ΕΡΤ ο Γρηγόρης Καναβός πρώην πρόεδρος κοινότητας Πωγωνίου.