Διοικητική έρευνα διεξάγει το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από δημοσιεύματα περί υπογραφής εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας evros-news, από τους 250 νέους συνοριοφύλακες που έχουν προσληφθεί, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης- τα οποία ξεπερνούν ακόμη και τα 100- προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε μόρια που μπορεί να πάρει κάποιος, με στόχο να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης.

Οι περισσότεροι, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, θέλουν να παραμείνουν στην Αλεξανδρούπολη και να υπηρετούν στα τρία τμήματα συνοριακής φύλαξης που ανήκουν σε αυτή, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 συνοριοφύλακες.

Στη γραπτή δήλωση επιθυμίας τοποθέτησης, που συμπληρώνουν οι συνοριοφύλακες, αναφέρουν αν είναι παντρεμένοι, έχουν παιδιά, ή έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης. Σε αυτή την περίπτωση παίρνουν επιπλέον πέντε μόρια και μπορεί να βελτιώσουν τη σειρά κατάταξης για τις 115 θέσεις στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, ενώ οι υπόλοιπες 135 είναι για την αντίστοιχη της Ορεστιάδας.

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε πως το αρχηγείο διεξάγει διοικητική έρευνα, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, «σχετικά με καταγγελλόμενα σε δημοσιεύματα που αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες».

Το σύμφωνο συμβίωσης έδινε 5 έως 7 μόρια
Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως τα σύμφωνα συμβίωσης στην πλειονότητά τους είναι εικονικά και γι’ αυτόν το λόγο υπήρξε η παρέμβαση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν σχετικές καταγγελίες.

Σημειώνεται ότι το σύμφωνο συμβίωσης έδινε στους συνοριοφύλακες από 5 έως 7 μόρια, αυξάνοντας, σε συνδυασμό με τους βαθμούς των εξετάσεων, την πιθανότητα τοποθέτησής τους στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η δεύτερη επιλογή είναι η Ορεστιάδα, για την οποία δεν υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον προκειμένου να υπηρετήσουν εκεί.