Περισσότερες από 10.000 θέσεις μόνιμου προσωπικού αναζητά το Δημόσιο, με σχετικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που βρίσκονται σε πορεία υλοποίησης και αφορούν προσλήψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, στο Εθνικό Τυπογραφείο, στην Πυροσβεστική και διάφορους άλλους δημόσιους φορείς, όπως ο ΕΛΓΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο ΕΦΕΤ. 

- Σήμερα είναι η πρώτη πρόσκληση για 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών σε κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες περιέχουν και την κατανομή των θέσεων ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης και περιοχή. 

Για να καταρτιστούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης και διοριστέων της Προκήρυξης 3Κ/2024 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 14/1.05.2024/τ. ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 59 θέσεων μόνιμου προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο Εθνικό Τυπογραφείο (Προεδρία της Κυβέρνησης), το ΑΣΕΠ καλεί τους υποψηφίους που προηγούνται στους πίνακες κατάταξης να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Η προθεσμία της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών (Β΄ Στάδιο) έχει ξεκινήσει και εκπνέει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, και ώρα 14:00. 

- Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (ΑΔΑ: ΨΟ314653ΠΓ-ΗΔ5) για την κάλυψη συνολικά 10 θέσεων που αφορούν στα όργανα διοίκησης στον ΕΛΓΑ, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και στον ΕΦΕΤ, εποπτευόμενοι φορείς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Κάθε ενδιαφερόμενος υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει –αποκλειστικά ηλεκτρονικά– μία μόνο αίτηση, στην οποία μπορεί να περιλαμβάνονται προτιμήσεις για το σύνολο των θέσεων της παρούσας πρόσκλησης. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών λήγει την Παρασκευή 9 Αυγούστου, στις 14:00. 

- Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 14:00, η υποβολή αιτήσεων για δύο προκηρύξεις σχετικά με την πρόσληψη εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις προκηρύξεις συμμετέχουν υποψήφιοι 65 ειδικοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), κυρίως τεχνικών, οι οποίοι μπορούν τώρα να καταθέσουν αίτηση στο ΑΣΕΠ για να προσληφθούν στα επαγγελματικά σχολεία, προκειμένου να διδάξουν το αντικείμενό τους. 

- Προκήρυξη διαγωνισμού για την κατάταξη 30 πλοηγών κυβερνητών και πλοηγών μηχανικών ως αξιωματικών ειδικών καθηκόντων και βοηθών πλοηγών μηχανικών ως υπαξιωματικών ειδικών καθηκόντων, εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα. 

Η κατανομή και πλήρωση των παραπάνω θέσεων θα γίνει ως εξής: 15 θέσεις πλοηγοί κυβερνήτες (αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων), 10 θέσεις πλοηγοί μηχανικοί (αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων) και 5 θέσεις βοηθοί πλοηγοί μηχανικοί (υπαξιωματικοί ειδικών καθηκόντων).
Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκτυπώνουν την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό, τη συμπληρώνουν και την υποβάλλουν, μαζί με πλήρη δικαιολογητικά, ταχυδρομικά και μόνο με συστημένη επιστολή, έως και αύριο Παρασκευή. 

- Αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» 4 προκηρύξεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) για την πλήρωση αντίστοιχων θέσεων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του τμήματος Στρατιωτικών Επιστημών της σχολής. 

Η κατάθεση και παραλαβή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών πραγματοποιείται είτε απευθείας στην κεντρική γραμματεία της ΣΣΕ είτε ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή (με ευανάγνωστη ημερομηνία και σφραγίδα), με ευθύνη του υποψηφίου/αποστολέα, εντός διμήνου από την ημερομηνία του εγγράφου της ανακοίνωσης στον ημερήσιο Τύπο, στη διεύθυνση: Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, Κοσμητεία, Λεωφόρος Ευελπίδων, Βάρη Αττικής ΒΣΤ 902.

Επιστημονικό προσωπικό 

Μέχρι τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 14:00, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση και δικαιολογητικά για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη ΑΣΕΠ (1ΓΒ/2024) που αφορά στην πλήρωση συνολικά 82 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου, αποκλειστικά από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. 

Η προκήρυξη αφορά τις παρακάτω ειδικότητες: 5 θέσεις στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), 6 θέσεις στον Συνήγορο του Καταναλωτή, 6 θέσεις στον Συνήγορο του Πολίτη, 5 θέσεις στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, 2 θέσεις στο υπουργείο Ανάπτυξης, 2 θέσεις στο Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ), 2 θέσεις στον Οργανισμό βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), 3 θέσεις στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, 11 θέσεις στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ΝΠΔΔ (ΟΔΔΗΧ), 13 θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, 2 θέσεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Εταιρεία Διαχείρισης Επενδυτικών Κεφαλαίων Ταμείων Ασφάλισης (ΕΔΕΚΤ), 5 θέσεις στο υπουργείο Εσωτερικών, 5 θέσεις στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, 6 θέσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και 4 θέσεις στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.